PRVO OGLAŠAVANJE GRUPE "PIKNIK" NAKON TERORISTIČKOG NAPADA U MOSKVI! Evo šta su rekli o kobnom danu - OBJAVLJEN I SPISAK! (FOTO)

Autor:

Svet

25.03.2024

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki je broj mrtvih i povređenih nakon pucnjave i požara u Krokus siti holu.

PRVO OGLAŠAVANJE GRUPE "PIKNIK" NAKON TERORISTIČKOG NAPADA U MOSKVI! Evo šta su rekli o kobnom danu - OBJAVLJEN I SPISAK! (FOTO)

Foto: Profimedia

Stravičan teroristički napad dogodio se u petak u Krokus siti holu u Moskvi, pre početka koncerta grupe "Piknik", a prema najnovijim informacijama stradalo je 137 osoba, dok je povređeno 180. Među žrtvama ima i dece.

Nakon napada u Moskvi grupa se prvi put oglasila izražavajući saučešće porodicama poginulih.

- Dragi prijatelji, svi zajedno nastavljamo da preživljavamo ove strašne i tragične dane. Vidimo i čujemo vašu podršku, delimo reči solidarnosti sa porodicama žrtava i izjavljujemo saučešća žrtvama.

U našem rasporedu nastupa najavljen je sledeći koncert u Sankt Peterburgu, 27. marta. Trenutno Piknik grupa, Tavrički simfonijski orkestar i organizator EVA fondacija traže mogućnost održavanja memorijalne večeri. Koncert će biti posvećen sećanju na žrtve terorističkog napada na Krokus siti hol. Prikupljena sredstva biće upućena žrtvama i porodicama poginulih u terorističkom napadu - piše u saopštenju ove grupe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Пикник (@piknik.info)

 

Oni su se takođe oglasili i sinoć na Instagramu.

Predstavnici koncertne industrije pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava da pomognu kolegama nastradalim u terorističkom napadu a takođe i njihovim porodicama. U pitanju su zamenik direktora bašte (vodi se kao nestao), operater svetla za praćenje je umro, čuvar je nestao, jedan je u teškom stanju u bolnici, administrator svlačionice je u bolnici, pomoćnici grupe, (nestali), konobari na otvorenom (poginuli), pomoćnici u šminkernici (u bolnici), vođa studentske organizacije (provera karata) takođe je nestao...

Spisak će se, nažalost, dopunjavati. Prilikom uplate navedite svrhu plaćanja - za porodice žrtava nastradalih u koncertnoj dvorani Krokus - napisali su.

Podsećamo, oko 5.000 ljudi evakuisano je tokom napada iz koncertne dvorane. Grupa maskiranih muškaraca upala je u salu, pucala na ljude iz neposredne blizine i bacala zapaljive bombe. Jedanaest osoba je uhapšeno, a većina je sinoć saslušana. Vođa terorista i neposredni izvršioci napada priznali su krivicu.

O tome kako su Rusi ispitivali osumnjičene pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading