PRVI OSUMNJIČENI! RUSKA POLICIJA TRAGA ZA PRIGOŽINOVIM LIČNIM PILOTOM: Pre tri dana otišao na Kamčatku I NESTAO!

Autor:

Svet

24.08.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telegram kanal VČK-OGPU navodi da se pojavio prvi osumnjičeni u slučaju dizanja Prigožinovog aviona u vazduh. Radi se o Prigožinovom ličnom pilotu i bivšem osnivaču MNT Aero (kompanije koja je vlasnik srušenog aviona) Artemu Stepanovu.

PRVI OSUMNJIČENI! RUSKA POLICIJA TRAGA ZA PRIGOŽINOVIM LIČNIM PILOTOM: Pre tri dana otišao na Kamčatku I NESTAO!

Foto: Tanjug AP

Pad aviona

Prema pisanju ovog kanala, policija ga ne može pronaći. Imao je pristup avionu, pre eksplozije je otišao na Kamčatkusa suprugom i njenim bratom, gde se „izgubio“.

Jedino što je njegov brat mogao da kaže je da je navodno treći dan na putu i bez komunikacije. Agencije za provođenje zakona aktivno traže Stepanova, ali on možda više nije u Ruskoj Federaciji, navodi kanal.

Prema izvoru, istražitelji ne mogu da ispitaju odgovorne za Prigožinov avion. Nominalna vlasnica kompanije "MNT AERO" Olga Gubareva je na odmoru na Kavkazu i ne diže slušalicu.  Artem Stepanov i njegov partner Kiril Ščerbakov takođe su van domašaja. Stepanov je sada na Kamčatki, a Ščerbakov odavno uopšte nije viđen u kancelariji u Moskvi.

Artem Stepanov je inače pod sankcijama Minisatrstva finansija SAD, jer je njegova kompanija vlasnik aviona kojim je leteo Prigožin. On se u ranijem intervjuu ruskim medijima posebno žalio da mu je „prolazni” sastanak sa Jevgenijem Prigožinom drastično promenio život, jer zbog vođe Vagnerovaca ne može da uzima kredite i hipoteke, ne može da posluje sa međunarodnim partnerima, a njegovi prijatelji su se navodno okrenuli od njega. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading