MEDIJI IZ REGIONA O IZBORIMA U SRBIJI: Vučićeva neverovatno ubedljiva pobeda i haos s kol-centrima obeležili dan glasanja

Autor:

Svet

02.06.2024

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sarajevski Avaz preneo je reči predsednika Vučića sa prvog obraćanja posle preliminarnih rezultata da se radi o "neverovatno ubedljivoj pobedi"

MEDIJI IZ REGIONA O IZBORIMA U SRBIJI: Vučićeva neverovatno ubedljiva pobeda i haos s kol-centrima obeležili dan glasanja

Foto: ST/Dragan Kadić

Lokalni izbori u Srbiji završeni su večeras u 20 časova.

U Srbiji su građani danas birali odbornike Skupštine grada Beograda i lokalnu vlast u još 14 gradova, 51 opštini i 23 gradske opštine.

Prema prvim preliminarnim rezultatima, a na osnovu 51,1 odsto prebrojanih glasova, lista "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" osvojila je u Beogradu 53 odsto glasova, odnosno 63 mandata, objavio je večeras Cesid/Ipsos. Lista "Dr Savo Manojlović - i ja sam Beograd - Kreni-promeni" osvojila je 17,4 odsto glasova, odnosno 21 mandat, lista "Biramo Beograd - Dobrica Veselinović - Miloš Pavlović" -12,4 odsto glasova, odnosno 15 mandata. Lista "Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović" osvojila je 8,1 odsto glasova i devet mandata.

I u drugim gradovima u Srbiji lista koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić ostvarila je dominantnu pobedu, što su mediji u regionu ispratili iz drugog ugla.

Tako je hrvatski portal Index izašao s konstatacijom da je Vučić očekivano pobedio, ali i da deo opozicije nije izašao u Beogradu.

Portal Klix.ba iz Sarajeva objavio je tekst: "Haos u Srbiji - Novi fizički obračun zbog sumnje u SNS call centre", opisujući i šta se danas dogodilo na Dorćolu, ispred picerije koju drži muž Anice Dobre Miodrag Sovtić.

Sarajevski Avaz preneo je reči predsednika Vučića s prvog obraćanja posle preliminarnih rezultata da se radi o "neverovatno ubedljivoj pobedi".

Portal Večernji list više se pozabavio stajlingom Tamare Vučić, supruge predsednika Vučića, na glasačkom mestu nego rezultatima izbora.

Ostali vodeći portali iz regiona neuobičajeno malo su pažnje posvetili lokalnim izborima u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Ana

02.06.2024 22:45

Međusobna podrska, ljubav i pozrtvovanje su pobedili. Idemo zajedno u nove pobede!

Роки

02.06.2024 22:48

Народ је своје рекао. Честитке СНС-у.

Deki

02.06.2024 22:52

Građani su uz svog predsednika Vučića i SNS, ubedljivo zaslužena pobeda!

Sa

02.06.2024 23:47

Narod je izabrao najbolje put u buducnost a Srbija sa SNS nesumnjivo ide napred