GROM POGODIO NAJMANJE DESET OSOBA, MEĐU NJIMA I DECU: Drama u predgrađu, lekari morali da REANIMIRAJU povređene!

Autor:

Svet

02.06.2024

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upozorenje od jakih oluja je na snazi širom zemlje do kasno večeras

GROM POGODIO NAJMANJE DESET OSOBA, MEĐU NJIMA I DECU: Drama u predgrađu, lekari morali da REANIMIRAJU povređene!

Foto: Printscreen/Twitter/Alertageo

Najmanje 10 osoba, među kojima ima i dece, pogodio je danas grom u mestima Vratislavice i Nisou, u predgrađu severnog grada Libereca, javlja portal češkog Radija Prag internacional.

Incident se dogodio u gradskom parku kod dvorca, a prema bolnici u Liberecu, pet osoba je moralo da bude reanimirano.

Upozorenje od jakih oluja je na snazi širom Češke do kasno večeras.

Kada grmi, važno je preduzeti određene mere kako biste se zaštitili od potencijalnih opasnosti. Evo nekoliko stvari koje nikako ne treba raditi kada grmi:

Ne ostajte napolju: Ako je moguće, unesite se u zatvoreni prostor. Izlaganje otvorenom prostoru tokom grmljavine može povećati rizik od udara groma.

Ne stajte pod drvećem: Drveće može privući grom i biti opasno mesto tokom grmljavine. Umesto toga, potražite zaklon u zatvorenom prostoru ili automobilu.

Ne koristite metalne predmete: Izbegavajte korišćenje metalnih predmeta kao što su kišobrani, alat ili sportska oprema. Metal može provoditi elektricitet i povećati rizik od udara groma.

Ne koristite fiksne telefone: Ako je moguće, izbegavajte korišćenje fiksnih telefona tokom grmljavine. Električna struja može proći kroz telefonske žice i uzrokovati povrede.

Ne plivajte: Napustite bazen ili otvorenu vodu tokom grmljavine. Voda je dobar provodnik električne struje i može povećati rizik od udara groma.

Ne ostajte u grupi: Razmaknite se od drugih ljudi tokom grmljavine kako biste smanjili rizik od grupnog udara groma.

Ne ignorišite upozorenja: Pratite lokalna upozorenja i preporuke za bezbednost tokom grmljavine. Ne ignorisite znakove upozorenja i preduzmite odgovarajuće mere kako biste se zaštitili.

Kada grmi, treba izbegavati kontakt sa vodom, metalnim predmetima i elektronikom. Takođe, treba se skloniti u zatvoreni prostor i izbegavati stajanje na visokim ili otvorenim mestima. Ako ste napolju, potražite sklonište ispod najnižeg drveta i izbegavajte telefon i električne stubove. Osigurajte i svoje dvorište, uklanjajući predmete koji bi mogli biti oduvani jakim vetrovima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading