FRANCUZ OPALIO "ŠAMAR" SINERU! Italijan se PROBUDIO, pa poslao UPOZORAVAJUĆU PORUKU Noletu!

Autor:

Sport

02.06.2024

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski teniser Janik Siner plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je savladao Korentina Mutea iz Francuske rezultatom 3:1 (2:6, 6:3, 6:2, 6:1).

FRANCUZ OPALIO "ŠAMAR" SINERU! Italijan se PROBUDIO, pa poslao UPOZORAVAJUĆU PORUKU Noletu!

Foto: Tanjug/AP

Nastavlja trenutno drugi igrač ATP liste sa sjajnim partijama u tekućoj sezoni, gde je već osvojio Australijan open, Masters u Majamiju i ATP Roterdam. Odavno je odbranio svoje bodove u Parizu, a svaki naredni trijumf, na nesreću Novaka Đokovića, donosi Italijanu dodatne poene kojim bi zaseo na čelo najboljih tenisera sveta od narednog ponedeljka, ukoliko srpski as ne stigne do finala.

Za razliku od prethodnih mečeva protiv Amerikanca Jubenksa, Rišara Gaskea i Rusa Kotova, koje je dobijao bez izgubljenog seta, u duelu sa domaćim takmičarom Korentinom Muteom je Janik Siner morao mnogo da se pomuči.

Foto: Tanjug/AP

Korentin Mute

Šokantni rasplet po njega usledio je u prvom setu, pošto ga je Francuz "počistio" rezultatom 6:2, napravivši čak tri brejka, u prvom trećem i petom gemu. Ubedljivo vođstvo Mutea od 5:0 govorilo je da Janik ne zna "gde bije", pa je do kraja uspeo da vrati jedan izgubljeni servis, ali je to bilo kasno buđenje.

Brzo se oporavio Siner od situacije koja ga je zadesila, te se istom merom revanširao Francuzu u drugom setu (6:3). Iako je Italijan ponovo već na početku ovog perioda izgubio servis, probudio se uzvrativši ribrejkom (1:1), a potom i u šestom gemu je iznenadio rivala, za izjednačenje u setovima.

Pao je tada Mute, nije sačuvao koncentraciju, zbog čega je Siner kažnjavao svaku njegovu grešku za ubedljivih 6:2 u trećem periodu i potpuni preokret, pa je on sada imao set prednosti (2:1).

Konačno, u četvrtom delu igre, drugi teniser sveta je u ranoj fazi napravio brejk, koji mu je omogućio da rutinski privede meč kraju, trijumfuje sa 6:1 i plasira se među osam najboljih u Parizu.

Rival italijanskom asu u borbi za polufinale biće Bugarin Grigor Dimitrov, koji je s ubedljivih 3:0 "pregazio" osmog nosioca Huberta Hurkača iz Poljske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading