NJIHOVA TIŠINA JE ZAGLUŠUJUĆA: Uhapšen Sem Benkmen Frid! Poznati koji su ga podržavali, sada ĆUTE!

Autor:

Svet

13.12.2022

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sem Benkmen Frid, osnivač FTX-a, propalog servisa za trgovinu kriptovalutama, uhapšen je na Bahamima, a federalni tužioci SAD su podneli krivičnu prijavu protiv njega u Njujorku.

NJIHOVA TIŠINA JE ZAGLUŠUJUĆA: Uhapšen Sem Benkmen Frid! Poznati koji su ga podržavali, sada ĆUTE!

Foto: youtube.com

- Ranije ove večeri, vlasti Bahama su uhapsile Semjuela Benkmen Frida, na zahtev Vlade SAD, na osnovu zapečaćene optužnice - napisao je tužilac Demijan Vilijams na Tviteru

Sem Benkmen Frid  bio je jedan od najbogatijih ljudi današnjice koji je svojom biografijom, ali i poslovnim postupcima poslednjih dana žestoko uzburkao javnost.

Do tridesete godine prešao je pravi holivudski put od zaljubljenika u video-igre, preko milijarderskog statusa, posedovanja druge najveće svetske berze digitalnih valuta i druženja s poznatim ličnostima, pa do potpunog kraha kripto tržišta i gubitka bogatstva.

Poznate ličnosti koje su podržavale ovu platformu nakon ćute

Kako prenosi Dejli mejl, poznate ličnosti koje su nekada podržavale platformu za kriptovalute FTX ostale su prilično tihe otkako je osnivač tog servisa uhapšen u ponedeljak.

Na listi su se nalazili - sportista Tom Brejdi i njegova sada bivša supruga Žizel Bunšen, nekadašnji košarkaš Šakil O'Nil, pa čak i glumac Lari Dejvid, koji su se pojavili u reklamama u kojima podržavaju razmenu kriptovaluta i izražavaju svoju veru u Sema Bankmena-Frida.

Međutim, niko od njih nije objavio nijednu izjavu otkako je bivši milijarder (30) pritvoren na Bahamima - gde se krio od kada se njegova imperija od 32 milijarde dolara bankrotirala prošlog meseca - i sada se suočava sa krivičnim prijavama u SAD.

Američki tužioci podigli su neprecizirane optužbe protiv osnivača FTX-a i "verovatno će zatražiti njegovo izručenje“, skoro mesec dana od dana kada je njegova kompanija podnela zahtev za bankrot po poglavlju 11. U međuvremenu, Bankmen-Frid se nalazi u pritvoru.

U saopštenju, premijer Bahama Filip Dejvis je naveo: "Bahami i Sjedinjene Države imaju zajednički interes da pozovu na odgovornost sve pojedince povezane sa FTX-om koji su možda izdali poverenje javnosti i prekršili zakon“

 

 

Evo ko je klinac koji je industriju od tri milijarde potpuno bacio na kolena

Sem je završio elitnu privatnu srednju školu u Kaliforniji, a potom i prestižni MIT (Institut za tehnologiju u Masačusetsu) gde je diplomirao 2014. On je 2017. sa samo 25 godina osnovao „Alameda Research“, kvantno trgovačku firmu sa sedištem u Hong Kongu i počeo da trguje bitkoinima.

Njegovo bogatstvo se uvećalo tokom pandemije koronavirusa, pa zbog svojih aktivnosti u spasavanju drugih kripto firmi biva upoređen sa osnivačem banke "J.P. Morgan", prenosi Kurir.

Zaradio je milione trgujući razlikom u ceni bitkoina između Azije i SAD. Dve godine kasnije, Bankman je pokrenuo FTX, koji je postao jedna od najvećih kripto berzi na svetu.

Procenjeni na 32 milijarde dolara, investitori berze uključuju „Sekuoia Capital“, „Paradigm“ i "Ontario Teachers’ Pension Plan".

Bankmanovo lično bogatstvo poraslo je tada na 26 milijardi dolara, a on je tako stečeni novac koristio da:

1. Postane drugi po redu najveći donator Demokratske stranke u periodu 2021-2022.

2. Organizuje konferenciju sa poznatim ličnostima poput Toma Brejdija, Žizel Bundšen itd, ali takođe priređuje i druge raskošne događaje.

3. Promoviše FTX po gradovima i arenama.

4. Spase brojne kripto firme.

 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading