TRAGEDIJA NA MAGISTRALNOM PUTU U CRNOJ GORI: U saobraćajnoj nesreći nastradao motociklista (FOTO)

Autor:

Svet

19.08.2024

23:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident se odigrao danas popodne

TRAGEDIJA NA MAGISTRALNOM PUTU U CRNOJ GORI: U saobraćajnoj nesreći nastradao motociklista (FOTO)

Foto: shutterstock

Na magistralnom putu kod Igala u Crnoj Gori dogodila se užasna saobraćajna nesreća.

U njoj je život izgubio državljanin Poljske, saopšteno je iz Operativno-komunikacionog centra (OKC) Uprave policije.

Nesrećni Poljak je uprljavljao motociklom, a nesreća se dogodila danas popodne.

Na plažu sa pištoljem

Podsećamo, juče se takođe u Crnoj Gori dogodio još jedan incident.

Republika

Foto: Shutterstock

Hapšenje u Budvi

Juče je u Budvi sprovedena planska akcija policije usmerena na plažne barove i lica koja su operativno interesantna ili povezana sa organizovanim kriminalnim grupama u Crnoj Gori. Na plaži u mestu Crvena Glavica, policija je pronašla vatreno oružje - pištolj marke Victor sa šest komada municije u okviru, čiji je fabrički broj bio izbrisan.

Sumnja u posedovanje oružja

M.J. (39) iz Podgorice je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru je upoznat sa ovim događajem i izdao nalog za lišenje slobode.

- Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu M.J. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružaja i eksplozivnih materija - potvrdjeno je za RINU u Upravi policije Crne Gore.

Pronalazak sumnjive materije

Republika

Foto: Shutterstock

Hapšenje u Budvi

Pored oružja, prilikom pregleda vozila M.J. pronađena je manja količina materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain. Tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je saznao za ovaj događaj i utvrdio da se ne stiču elementi krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti iz njihove nadležnosti. Shodno tome, protiv M.J. će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Ova akcija policije još jednom ukazuje na važnost planskih kontrola i borbe protiv kriminala na javnim mestima, posebno tokom turističke sezone.

Uhapšen i državljanin Srbije

Podsetimo, Pljevaljska policija je juče uhapsila M.P. (39), državljanina Srbije sa stalnim boravištem u Pljevljima, zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopštila je Uprava policije Crne Gore, prenosi agencija Tanjug.

Prilikom pretresa kuće u mestu Glibaći u Pljevljima, u prostorijama koje koristi M.P. pronađeno je 111 komada biljaka kanabisa, lampe i električna aparatura za uzgajanje biljaka.

Ovaj slučaj predstavlja značajan primer akcije policije u suzbijanju nelegalne proizvodnje opojnih droga na teritoriji Crne Gore.

“Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se M.P. liši slobode zbog sumnje da je izvršio pomenuto krivično delo”, navode iz policije.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost u zakonskom roku.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading