NOVAK PONOVO POKAZAO PATRIOTIZAM: Đoković ovom fotografijom oduševio sve!

Autor:

Sport

19.08.2024

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole uvek ističe svoju veru,

NOVAK PONOVO POKAZAO PATRIOTIZAM: Đoković ovom fotografijom oduševio sve!

Foto: Instagram.com/djokernole

Novak Đoković

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković ponovo je pokazao koliko voli Srbiju da je veliki vernik. Naime, Nole je na svom instagram profilu podelio fotografiju ikone "Preobraženje Gospodnje" i uz to stavio tri emotikona koja predstavljaju molitvu. Bilo je to dovoljno da svi shvate o čemu se radi i zašto je to napisao.

Foto: Printscreen

Veliki vernik: Novak Đoković

Preobraženje Gospodnje jedan je od veliki Hristovih praznika kada, prema narodnom predanju, zorom počinju da se preobražavaju i gora i voda i to najavljuje skoru jesen. Prema hrišćanskom učenju Preobraženje je trenutak kada se Hristos na gori Tavor pred apostolima preobrazio i zasjao kao sunčeva svetlost, a uz njega su se pojavili starozavetni proroci Mojsije i Ilija.

Tako se božanska priroda sina Božjeg učinila vidljivom. Preobraženje, koje se u Pravoslavlju ubraja u 12 velikih Hristovih praznika, slavi se na Istoku od sedmog veka. Zapadna crkva unela ga je u svoj kalendar tek 1457. godine. Nole je poznato kao veliki Vernik i da poštuje sve praznike. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading