BANJALUKA POD VODOM! Podrumi poplavljeni, ulicama teku bujice reka - RHMZ upozorio da nevreme hrli dalje! (FOTO)

Autor:

Svet

19.08.2024

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izdato upozorenje i za vremenske nepogode!

BANJALUKA POD VODOM! Podrumi poplavljeni, ulicama teku bujice reka - RHMZ upozorio da nevreme hrli dalje! (FOTO)

Foto: Printscreen/Facebook/RTRS vijesti/ZIPAPHOTO/BorislavZdrinja

Snažno nevreme zahvatilo je Banjaluku, ostavljajući brojne gradske ulice pod vodom.

Nakon ovog popodnevnog nevremena, Banjalučki Odsek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno-vatrogasno spasilačke jedinice primio je 15 prijava za poplavljene podrume i garaže, kao i za požar, izjavio je šef ovog odseka Dragan Babić.


On je naglasio da su vatrogasne ekipe na terenu rešavajući prijave za začepljene slivnike u ulicama, dok je najviše prijava stiglo iz naselja Centar i Nova Varoš. Takođe, istakao je da su vatrogasne ekipe stavile pod kontrolu požar na stambenoj baraci u naselju Ada, nagoveštavajući da su električne instalacije verovatno bile uzrok požara koji se proširio na ceo objekat.


Kolaps u banjalučkim naseljima

Kolaps je zahvatio mnoga banjalučka naselja, dok su u nekim ulicama vode izbile iz šahtova, prenose Nezavisne novine. Situacija je izuzetno teška, a nadležne službe su angažovane na terenu kako bi sanirale posledice ovog iznenadnog nevremena.

Očekivanja od stabilizacije vremenskih prilika

Babić je izrazio nadu da će se vremenske prilike stabilizovati, omogućavajući rešavanje svih problema u gradu. Građani Banjaluke se nadaju da će nadležne službe brzo intervenisati kako bi se smanjile štete nastale usled nevremena.

Hitno upozorenje RHMZ

U međuvremenu, Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje, najavljujući dolazak nevremena praćenog gradom. Stanovnici Banjaluke treba da budu posebno oprezni i da preduzmu neophodne mere predostrožnosti.

Nevreme je ostavilo dubok trag u Banjaluci, ali se nadamo da će se situacija stabilizovati i da će se štete sanirati u najkraćem mogućem roku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading