NORVEŽANI ZADALI DOMAĆI ZADATAK SVIMA: Neverovatan potez pred meč sa Crvenom zvezdom!

Autor:

Sport

19.08.2024

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo se retko viđa.

NORVEŽANI ZADALI DOMAĆI ZADATAK SVIMA: Neverovatan potez pred meč sa Crvenom zvezdom!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 21.00 čas gostuju ekipi Bodo/Glimta u okviru plej-ofa za Ligu šampiona. Pred crveno-bele je veliki izazov, a to je da ponovo obezbede jesen u Evropi, ali ovog je prepreka nimalo zgodni tim iz Norveške. Ovaj dvomeč svi sa velikim nestrpljenjem iščekuju, a pogotovu svi iz zemlje sa samog severa Evrope, koji su povukli jedan neverovatan potez.

Naime, svi treneri Norveške elitne lige dogovorili su da svi zajedno navijaju za Bode u borbi za Evropu. Čak je i najljući rival Tromso podržao ovaj tim protiv srpskog šampiona i time pokazali manire velike gospode i zadali domaći zadatak svima, pogotovu najvatrenijim pristlaicama Zvezde i Partizana, da se srpski klubovi podržavaju međusobno u Evropi.

- Želim da svi norveški timovi prođu dobro na Evropskom kupu, to je dobro za norveški fudbal - rekao je trener Tromsea Jorgen Vik.

Sportski menadžer Lars Petter Kramer Andresen se malo migolji kada mu se postavi pitanje. Očigledno je teško odgovoriti da li se nada da će najljući rival kluba ispisati istoriju norveškog fudbala.

- Ali to je samo zato što nam ide u prilog -naglašava sportski menadžer Tromsea.

To isto kaže i nekoliko trenera u elitnoj seriji. Iako Glimt zarađuje milione od evropskih uspeha, to dovodi norvešku ligu u viši rang u Evropi. Ovo Norveškoj daje više mesta u Evropskom kupu. Jasan primer za to je da će Norveška sledeće sezone dobiti dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u poređenju sa jednim ove godine.

- Mislim da mnogi navijači nisu shvatili koliko je elitna serija napredovala poslednjih godina, sa Glimtom i Moldeom na čelu, i koliko smo visoko u rangu za najbolju evropsku ligu- istiće Jorgen Vik.

Ovo jasno ukazuje na odlučnost norveških sportskih radnika da je interes domaće lige ispred svega, da je uspeh njihovih klubova u Evropi od velike važnosti za Norvešku. Tako nešto treba da bude primer svima, da čak i najljući rivali mogu da se udruže zarad nečeg lepog. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading