DANAS SASLUŠANJE MLADIĆA KOJI JE POKOSIO PORODICU: Preti mu kazna do 15 godina zatvora

Autor:

Svet

19.08.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nesreći je smrtno stradala 24-godišnja majka, a otac i troje dece povređeni su dok su se peške kretali po ivici puta vraćajući se iz centra prema apartmanu.

DANAS SASLUŠANJE MLADIĆA KOJI JE POKOSIO PORODICU: Preti mu kazna do 15 godina zatvora

Foto: YouTube/Zadarski list/Printscreen

Danas ujutro trebalo bi da bude saslušan 29-godišnji pijani vozač koji je skrivio tešku nesreću na ostrvu Viru u kojoj je stradala peteročlana porodica iz kontinentalne Hrvatske. Imao je 1.75 promila alkohola u krvi.

U nesreći je smrtno stradala 24-godišnja majka, a otac i troje dece povređeni su dok su se peške kretali po ivici puta vraćajući se iz centra prema apartmanu.

Kako je juče kazao Ivica Škara, dežurni zamenik županijskog državnog tužioca u Županijskom državnom tužilaštvu u Zadru, vozač će biti ispitan i zatražiće se istražni zatvor za njega. 

Dodao je da je uzrok nesreće verojatno bila alkoholisanost, a vozaču preti tri do 15 godina zatvora.

- Prema dosad utvrđenom, hrvatski državljanin (1995.) upravljao je privatnim automobilom pod uticajem alkohola, te je usled neprilagođene brzine prednjim delom vozila naleteo na pešake (dvoje odraslih 1996. i 2000. i troje dece  2020. 2021. i 2023.) od kojih je 24-godišnjakinja smrtno stradala, dok su još tri osobe zadobile teške telesne povrede opasne po život, a jedna je osoba zadobila lakše telesne povrede.

U toku je provođenje kriminalističkog istraživanja nakon kojeg državno tužilaštvo očekuje da policija podnese krivičnu prijavu i privede osumnjičenog pritvorskom nadzorniku.

Državno tužilaštvo izdalo je potrebne naloge, te će preduzeti zakonom propisane radnje radi razjašnjenja svih okolnosti ovog događaja, kao i utvrđivanje mehanizma nastanka saobraćajne nesreće - stoji u saopštenju ŽDO-a Zadar.

 

 

Reč je o delu puta gde nema trotoara. U lokalnim grupama na društvenim mrežama besni građani pišu kako se tu često juri automobilima, dok sa strane šetaju pešaci koji nemaju drugog izbora.

 

O stanju 28-godišnjeg oca i troje dece govorio je zamenik direktora Opšte bolnice Zadar, dr Nediljko Jović

- Radi se o porodici, ocu,1996. godište, s teškim povredama i on je trenutno u operacijskoj sali. Takođe je primljen njegov trogodišnji sin koji je teško povređen. On je tokom noći operisan i nalazi se u jedinici intenzivne nege i životno je ugrožen. Njegova četvorogodišnja sestra je isto zadobila teške telesne povrede, tokom noći je operisana i nalazi se u jedinici intenzivne nege. Trenutno nije životno ugrožena. Beba, njihov brat koji ima 11 meseci, primljen je zbog okolnosti događanja. Kod njega nismo identificirali nikakve teške tjelesne ozljede - kazao je Jović za HRT.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading