MUNJEVITA AKCIJA HAPŠENJA, ISPRESAVIJALI GA KAO PALAČINKU: Specijalci zaustavili autobus i upali, nije znao šta ga je snašlo! (FOTO)

Autor:

Svet

20.07.2024

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je pre nekoliko dana uhapsila 55-godišnjaka jer je u mestu Konjsko nedaleko od Solina podmetnuo niz požara

MUNJEVITA AKCIJA HAPŠENJA, ISPRESAVIJALI GA KAO PALAČINKU: Specijalci zaustavili autobus i upali, nije znao šta ga je snašlo! (FOTO)

Foto: MUP

Splitska policija u dramatičnoj akciji uhapsila je jutros muškarca (35) koji se sumnjiči da je u četvrtak podmetnuo požar kraj Segeta Donjeg kod Trogira, prenosi 24sata.hr.

Foto: MUP

Hapšenje piromana

Na objavljenom snimku policajci se približavaju autobusu lokalne linije kojom se muškarac vozio, zaustavljaju ga i odlaze do kraja busa gde je muškarac sedeo. Muškarca potom izvlače za nogu iz autobusa i hapse.

Foto: MUP

Hapšenje piromana

- Dok su vatrogasci gasili požar, policijski službenici su na terenu započeli istragu povodom postojanja indicija da je požar podmetnut. Potvrda sumnje u podmetanje utvrđena je uviđajem. Policija je utvrdila identitet muškarca kog povezuju s požarom. U subotu oko 6 sati policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije i Policijske stanice Trogir pronašli su ga, uhapsili i dovezli u službene prostorije - saopštila je policija.

Foto: MUP

Hapšenje piromana

Muškarca su odmah odveli u pritvor zbog krivičnog dela ugrožavanja bezbednosti i života.

- Istragom je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je hrvatski državljanin (35) 18. jula oko 18.55 sati u Seget Vranjici, u borovoj šumi uz čiju se istočnu stranu nalaze apartmansko naselje i hotel u čijim je smeštajnim jedinicama tad boravilo oko 2.500 gostiju, a uz zapadnu stranu autokamp u čijim je smeštajnim jedinicama tad boravilo oko 1.900 gostiju, u nameri izazivanja požara, upaljačem za cigarete na dva mesta zapalio vatru i izazvao požar koji je zahvatio osam hektara borove šume, čime je doveo u opasnost živote ljudi i imovinu većeg obima - dodali su iz policije.

Foto: MUP

Hapšenje piromana

Požar su gasila tri kanadera i sve raspoložive vatrogasne snage od Omiša do Trogira.

- Požar je počeo u neposrednoj blizini našeg kompleksa, a samo zahvaljujući izostanku vetra i herojskoj organizaciji svih službi, najpre vatrogasaca, sprečena je potencijalna katastrofa. Vatra je doprla do krajnjih rubova kompleksa Apartmani Medena te je prouzročena manja materijalna šteta. Sve goste evakuisali smo na vreme, a veliki deo njih već se vratio u svoj smeštaj nakon što su stručnjaci i institucije dali zeleno svetlo. Takođe, gostima smo ponudili svu infrastrukturnu, logističku i zdravstvenu pomoć, ali na sreću nije bilo potrebe za istom - rekla je Petra Jurlina, predsednica uprave Apartmana Medena d.d., dan nakon velikog požara u Segetu Donjem kraj Trogira, koji je ugrozio njihov kompleks.

Foto: MUP

Hapšenje piromana

Inače, policija je pre nekoliko dana uhapsila 55-godišnjaka jer je u mestu Konjsko nedaleko od Solina podmetnuo niz požara.

Foto: MUP

Hapšenje piromana

- Utvrđena je sumnja da je 14. jula u večernjim satima upotrebom otvorenog plamena izazvao požare na otvorenom prostoru, i to u neposrednoj blizini trafostanice, skladišta preduzeća i ugostiteljskog objekta - saopštili su iz policije.

(Republika/24sata.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading