ABALIGAŠI DOBILI PROTIVNIKE! Održan ŽREB za Evrokup! Evo ko je NAJVEĆI favorit za osvajanje PEHARA!

Autor:

Sport

05.07.2024

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svakoj grupi nalazi se po 10 klubova, a šest nastavljaju takmičenje.

ABALIGAŠI DOBILI PROTIVNIKE! Održan ŽREB za Evrokup! Evo ko je NAJVEĆI favorit za osvajanje PEHARA!

Foto: Tanjug/AP

Uzbudljivo veče za ljubitelje košarke donelo je održavanje žreba za drugo po jačini košarkaško takmičenje u Evropi, gde su ekipe podeljene u dve grupe.

AdmiralBet ABA ligu predstavljaće podgorička Budućnost i slovenačka Cedevita Olimpija završili su u različitim grupama.

Šampion Crne Gore nalazi će se u Grupi A, gde će se takmičiti sa ekipama Hapoela iz Tel Aviva, španskih Gran Kanarije i Huventuda, bundesligaša Ulma, turskih Bešiktaša i Bahsešehira, engleskih Volfsa, italijanskog Trenta i poljskog Trefl Sopota.

Sa druge strane, "zmajevi" iz Ljubljane će se takmičiti u Grupi B zajedno sa klubovima poput španske Valensije, izraelskog Hapoela iz Jerusalima, francuskog Burga, turskog Turk Telekoma, italijanske Venecije, grčkog Arisa, litvanskog Lietkabelisa, bundesligaša Hamburga i rumunskog Kluža.

 

 

Sistem takmičenja ostaje nepromenjen, gde će po šest ekipa iz obe grupe izboriti plasman u nokaut fazu. Prve dve ekipe iz obe grupe će direktno ući u četvrtfinale, dok će ostale ekipe biti uključene od osmine finala.

Prvi favorit za osvajanje Evrokupa je povratnik iz Evrolige, ekipa Valensije, koja će sigurno biti jedan od glavnih konkurenata za podizanje prestižnog trofeja. Očekuje se da će ovo takmičenje doneti mnogo uzbuđenja i neizvesnosti, a ljubitelji košarke već nestrpljivo iščekuju početak takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading