ZAVRŠNICA ZA INFARKT: ''Furija'' u 119. minutu izbacila domaćina Nemačku i otišla u polufinale EP!

Autor:

Sport

05.07.2024

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Španije je pobedila rezultatom 2:1, a heroj je Merino.

ZAVRŠNICA ZA INFARKT: ''Furija'' u 119. minutu izbacila domaćina Nemačku i otišla u polufinale EP!

Foto: Profimedia

Početak utakmice obeležila je velika nervoza Nemaca, konkretno Tonija Krosa koji je u prvih 15 minuta imao dva oštra starta koji su rezultirali žutim kartonom. Španci su bolje ušli u utakmicu, dok su ''panceri'' bili pod velikom nervozom. Već u prvom minutu smo videli uzbuđenje ispred gola Manuela Nojera, kada je Pedri šutirao, ali je iskusni čuvar mreže Nemačke bio siguran.

Španci su u osmom minutu morali da prave prinudnu izmenu, pošto je Kros teže povredio Pedrija, pa je umesto njega na teren ušao Dani Olmo. Potom je usledila nova šansa za Španiju, u 16. minutu. Jamal je proigrao Ruiza na ivici kaznenog prostora, a on je uputio udarac ka golu Nemaca, ali je njegov šut otišao preko gola.

Uspeli su Nemci konačno da se konsoliduju, pa su malo stali na loptu. Prvu šansu su imali u 21. minutu kada je Kimih uputio centaršut u kazneni prostor, a tamo se našao Haverc koji je slabije šutirao glavom, pa je Simon bez većih problema uhvatio loptu. Minut kasnije zanimljiva šansa za Španiju. Laport se odlučio da šutira sa distance, ali je Nojer sa manjom dozom neisugrnosti uhvatio loptu. Sve vreme se igralo sa dosta tempa i žustrine, a kako je poluvreme odmicalo kraju, tako su oba tima igrala sa više opreza, pa se na odmor otišlo bez golova.

Španci su bolje ušli u drugo poluvreme i to je rezultiralo golom u 51. minutu kada je Dani Olmo postigao pogodak nakon sjajne akcije.

Nakon toga Nemci su krenuli silovito na sve ili ništa. Odlična šansa za ''pancere'' u 69. minutu, Fulkrug je ostavio loptu za Haverca koji je šutirao, ali je Simon bio na visini zadatka i zaustavio udarac. Španci su stali sa igrom u drugom delu i prepustili inicijativu Nemačkoj. 

Nova dobra šansa za Nemačku u 77. minutu, Virc je probio po desnoj strani, pa je u kaznenom prostoru uposlio Fulkruga koji je fantastičnim potezom šutirao, ali je pogodio stativu. Nemačka je uspela da dođe do izjednačenja u 89. minutu. Nakon centaršuta lopta je došla do Kimiha koji je glavom  vratio do Virca, a on smestio loptu u mrežu. 

U produžecima se igralo oprezno, ali su Nemci imali veću inicijativu, međutim, Španci su na kraju odneli pobedu. Olmo je centrirao u kazneni prostor, a Mikel Merino sjajno glavom šutira i dolazi do vođstva.

Šanija će u polufinalu igrait protiv boljeg iz duela Francuske i Portugala.

ŠPANIJA - NEMAČKA 2:1

'51 Dani Olmo '89 Florijan Virc, '119 Mikel Merino

TOK MEČA:

Drugi produžetak:

119. minut GOL! Španci su postigli gol. Olmo je centrirao u kazneni prostor, a Mikel Merino sjajno glavom šutira i dolazi do vođstva!

117. minut - Kakva šansa za Nemce. Kimih je uputio centaršut u šesnaeterac, a Fulkrug je šutirao glavom, međutim Simon je imao sjajnu intervenciju.

110. minut - Rodri je dobio žuti karton, to je čak 12 karton na ovom meču.

109. minut - Nova opasna kontra Nemačke, Virc je uposlio Filkruga koji nije dobro zahvatio loptu.

Prvi produžetak:

105. minut - KRAJ PRVOG PRODUŽETKA!

105. minutKakva prilika za Nemačku, šutirao je Virc ,nakon asistencije Milera, tik pored stative Simona.

104. minut - Dobar pokušaj Ojerzabala, zamalo pored gola Nojera.

101. minut - Gužva u šesnaestercu Španije, Kukurelja je nespretno reagovao, ali to Nemci nisu iskoristili.

95. minut - Španija ponovo napada u produžetku, Nemci u niskom bloku.

Drugo poluvreme:

90+4. minut - KRAJ REGULARNOG DELA!

89. minut - GOL! Dolaze Nemci do izjednačenja. Nakon centaršuta lopta je došla do Kimiha koji je glavom  vratio do Virca, a on smestio loptu u mrežu!

79. minut - Dvostruka izmena u Španiji. U igri su Merino i Ojerzbal, umesto Morate i Vilijamsa. Kod Nemačke umesto Taha u igri je Tomas Miler.

77. minut - Nova dobra šansa za Nemačku. Virc je probio po desnoj strani, pa je u kaznenom prostoru uposlio Fulkruga koji je fantastičnim potezom šutirao, ali je pogodio stativu.

69. minut - Odlična šansa za Nemce, Fulkrug je ostavio loptu za Haverca koji je šutirao, ali je Simon bio na visini zadatka i zaustavio udaraca.

67. minut - Toni Kros je konačno dobio žuti karton.

63. minut - Izmena u Španiji, izlazi Jamin Lamal, ulazi Feran Tores.

60. minut -  Presing Nemaca i pokušaj Virca iz daljine. Lopta odlazi u korner.

57. minut - Dvostruka izmena kod Nemaca. Izlaze Raum i Gundogan, u igri su Mitlštat i Filkrug.

51. minut - GOL! Morata je proigrao Jamala na desnom boku, koji je odlično snašao, proigrao Olma na ivici kaznenog prostora, a on šutirao iz prve i savladao Nojera.

47. minut - Odlična šansa za Španiju. Vilijams je za levog boka pronašao Jamala na suprotnoj strani, a on proigrao Morate koji je bio na par metara od gola, odlično se zagradio, šutirao, ali je bio neprecizan.

Prvo poluvreme:

45+2. minut - KRAJ PRVOG DELA!

39. minut - Umalo da greška Haverca košta Nemce. Napadač Arsenala je pogrešio, a Olmo je uzeo loptu, šutirao iz velike daljine, međutim, Nojer je odbranio udarac.

34. minut - Odlična prilika za Nemce. Ridiger je poslao dugu loptu ka Havercu, a ovaj šutirao. ali je Simon dobro intervenisao.

29. minut - Žuti karton za Lenormana, pa ako Španci prođu, neće moći da pomogne svojoj selekciji.

28. minut - Novi žuti karton za Nemačku dobio je Raum.

22. minut - Zanimljiva šansa za Španiju. Laport se odlučio da šutira sa distance, ali je Nojer sa manjom dozom neisugrnosti uhvatio loptu.

21. minut - Prva šansa za Nemce, Kimih je uputio centaršut, a Haverc je šutirao glavom, međutim, pravo u Simona.

16. minut - Jamal je proigrao Ruiza na ivici kaznenog prostora, a on je uputio udarac ka golu Nemaca, ali je njegov šut otišao preko gola.

14. minut - Šansa za Španiju. Jamal je šutirao slobodan udarac, ali je lopta otišla pored gola.

8. minut - Španija je već morala prinudno da menja. Nakon žustrog starta Krosa, Pedri je zadobio povredu, a umesto njega je ušao Dani Olmo.

1. minut - Odmah uzbuđenje. Fabian Ruiz je ostavio loptu za Vilijamsa koji je proigrao Moratu, a on je uposlio Pedrija koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Nojer bez većih problema uhvatio loptu.

 

Obe ekipe su pokazale izuzetne rezultate u dosadašnjem toku šampionata, te se sa nestrpljenjem očekuje njihov sudar. Pobednik ovog meča će se plasirati u polufinale, gde će se susresti sa boljim iz duela Francuske i Portugala. Očekuje se da će ova utakmica pružiti uzbuđenje i neizvesnost do poslednjeg minuta, a ljubitelji fudbala širom sveta sa nestrpljenjem iščekuju ishod.

Nemačka reprezentacija je zauzela prvo mesto u grupi A, sa impresivnih 7 bodova, nadmašivši Švajcarsku, Mađarsku i Škotsku. U osmini finala, "panceri" su ostvarili pobedu rezultatom 2:0 nad Danskom, demonstrirajući svoju snagu i odlučnost.

Sa druge strane, Španija je jedina ekipa na turniru koja je ostvarila maksimalan učinak do sada. "Crvena furija" je ubedljivo osvojila prvo mesto u grupi B, ostvarivši tri pobede nad Italijom, Hrvatskom i Albanijom. U osmini finala, Španija je još jednom pokazala svoju dominaciju, savladavši Gruziju rezultatom 4:1.

Pobednik ovog duela će se suočiti sa boljim iz duela između Portugala i Francuske u polufinalu, što dodatno naglašava značaj ovog susreta. Utakmica se igra u Štutgartu, sa početkom u 18 časova, a očekuje se da će ova utakmica doneti uzbuđenje i neizvesnost do poslednjeg minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading