SUPERKOMPJUTER ENGLEZIMA NE VERUJE: Evo šta kaže ko osvaja EVRO 2024 i kako se to razlikuje u odnosu na kladionice

Autor:

Sport

03.07.2024

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo jedan problem postoji, svi favoriti su u istoj polovini žreba.

SUPERKOMPJUTER ENGLEZIMA NE VERUJE: Evo šta kaže ko osvaja EVRO 2024 i kako se to razlikuje u odnosu na kladionice

Foto: Tanjug/AP

Evropsko prvenstvo u fudbalu došlo je do one najzanimljivije faze. Posle nadmetanja u grupama usledila je osmina finala, a u njoj, uz velika uzbuđenja, na kraju senzacija ipak nije bilo. U četvrtfinale je prošlo baš onih osam ekipa od kojih se to očekivalo i tek sada se očekuje da će sve da pršti na terenu.

U prvom četvrtfinalu u petak 5. juna srešće se Španija i Nemačka (18.00), a tri sata kasnije Portugal i Francuska. Dan kasnije, 6. juna, snage će odmeriti  Engleska i Švajcarska (18.00), a onda i Holandija i Turska (21.00). Gledajući proggnoze bukmejkera, "crvena furija je blagi favorit u odnosu na domaćina EVRO (kvota na Španiju je 2,75 a na Nemačku 2,80), dok se "trikolorima" daju mnogo veće šanse nego Kristijanu Ronaldu u drugivima - 2,50 naspram 3,45.

U drugom delu kostura Engleska je favorit protiv Švajcarske (2,30 naspram 3,85), dok je Holandija već viđena u polufinalu jer je kvota na nju protiv Turske samo 1,65, dok je na Turke 5,85. Jasno je kakva je projekcija i dalje, ali je Republika želena da "pita za mišljenje i superkompjuter. Odgovor koji smo dobili na pitanje ko će osvojiti EVRO 2024 veoma se razlikuje od prognoza bukmejkera.

Naime, prema stavu kladioničara, najveće šanse se daju Engleskoj na koju je sada kvota 4,50, a slede Španija (5,25), Francuska (5,50) i Nemačka (7,5). Dalje su favoriti Holandija (8,50), Portugal (9.50), Švajcarska (17.50) i Turska (34,00). Međutim, superkompjuter ima drugačije "mišljenje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Silni: Fudbaleri Španije

- Predviđanje pobednika EVRO 2024 može biti prilično teško, jer zavisi od mnogih faktora kao što su forma tima, povrede igrača i dinamika turnira. Od mog poslednjeg ažuriranja, ne mogu da pružim informacije u realnom vremenu. Međutim, tradicionalne fudbalske snage poput Nemačke, Španije i Francuske su uvek favoriti za osvajanje. Pretendent bi mogao da bude i Portugal, aktuelni šampion - odgovorio nam je superkompjuter.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Domaćin se dosta pita: Fudbaleri Nemačke

Ono što zapada za oko je da nema Engleza. Očigledno tehnologija ne veruje da izabranici Gereta Sautgejta mogu i dalje da se provlače tesnim pobedama i to u samom finišu susreta, kao protiv Slovačke. S druge strane, Englezima ide na ruku kostur. Španija i Nemačka moraju da se rasprave između sebe već u petak, a onda i u polufinalu protiv pobednika para Portugal - Francuska. Engleskoj je put mnogo lakši, ali imaće tu sigurno šta da se pitaju Švajcarci i posle očekivano Holanđani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading