ZA PIKSIJA JE 25. JUN CRNI DAN, A MOŽE POSTATI CRVENO SLOVO: Na današnji dan pretrpeo je JEDAN OD NAJBOLNIJIH PORAZA

Autor:

Sport

25.06.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorija i kalendar se poigrali sa selektorom Srbije.

ZA PIKSIJA JE 25. JUN CRNI DAN, A MOŽE POSTATI CRVENO SLOVO: Na današnji dan pretrpeo je JEDAN OD NAJBOLNIJIH PORAZA

Foto: www.profimedia.rs

Selektor Dragan Stojković Piksi pamtiće 25. jun zauvek, a današnji dan odrediće u kakvom svetlu - kao crveno slovo, ili kao novi Petak 13. Sudbina i kalendar su hteli da fudbaleri Srbije danas odigraju poslednji meč grupne faze na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a nadamo se i ne poslednji na EVRO 2024. Ako "orlovi" pobede Dansku sigurno idu u osminu finala, poraz ih sigurno eliminiše, dok remi ostavlja nadu da mogu biti među četiri najbolje rangirane trećeplasirane selekcije iz šest grupa.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije

Ali vratimo se Piksiju i 25. junu. Na današnji dan, pre 24 godine, Stojković je odigrao poslednji meč za reprezentaciju na velikim takmičenjima i ne pamti ga po dobrom. Bilo je to u četvrtfinalu EVRO 2000 protiv Holandije, u meču u kojem smo potučeni do nogu sa 6:1. Sada, Piksi ima priliku da sa svojim "orlovima" okrene tok istorije i da 25. jun učini srećnim na naš fudbal. U suprotnom, nedajbože, samo će podebljati crnilo.

Podsetimo, Srbija je sada u prvom kolu poražena od Engleske sa 1:0, dok je sa Slovenijom odigrala 1:1 zahvaljujući golu koji je Luka Jović dao u 95. minutu. S druge strane, Jugoslavija je 2000. grupnu fazu prošla kao druga u grupi iza Španije od koje smo nesrećno izgubili sa 4:3 i pored vođstva od 3:2 u 90. minutu. Izabranici tadašnjeg selektora Vujadina Boškova su pobedili Norvešku sa 1:0 i remizirali sa Slovenijom 3:3 i to je bilo dovoljno da se sa 4 boda ode u narednu fazu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Udarili u narandžđasti zid: Piksi i saigrači na EVRO 2000

U četvrtfinalu je bio potop. Patrik Klajvert na je postigao čak tri gola, a četvrti je došao kao rezultat autogola Dejana Govedarice. Uz to, Mark Overmars je takođe učestvovao u pobedi Holandije sa dva postignuta gola u završnici utakmice. Iako je noć bila obeležena poniženjem, Savo Milošević je uspeo da pruži tračak nade svojim utešnim golom u drugom minutu nadoknade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading