ŠOK U DORTMUNDU! Pao REKORD na EP! Ovo se nije desilo 20 godina! Albanac ispisao ISTORIJU! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.06.2024

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očajan početak za Italiju.

ŠOK U DORTMUNDU! Pao REKORD na EP! Ovo se nije desilo 20 godina! Albanac ispisao ISTORIJU! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Italije igra protiv Albanije utakmicu prvog kola Grupe B u Dortmundu.

Evropski šampion je očajno otvorio utakmicu, budući da je već u prvom minutu primio gol, a strelac je bio Nedim Bajrami!

Fudbaler italijanskog Sasuola je posle samo 22 sekunde uspeo da zatrese mrežu kapitena "azura" Đanluiđija Donarume, postavši najbrži strelac u istoriji Evropskih prvenstva.

Njegov pogodak na Signal Iduna parku došao je posle katastrofalne greške Federika Dimarka, čiji poklon nije propustio da iskoristi Bajrami. 

Foto: Tanjug/AP

Nedim Bajrami slavi gol

Dosadašnji rekorder bio je Dimitrij Kiričenko, reprezentativac Rusije, koji je za samo 67 sekundi uspeo da dovede "Zbornaju komandu" u vođstvo na meču sa Grčkom na Evropskom prvenstvu 2004. godine, koji su osvojili upravo "Heleni".

Posle njega, na listi najbržih je Robert Levandovski. Kapitenu Poljske je trebalo 100 sekundi na EURO 2016, u četvrtfinalu sa Portugalom. Ronaldo i ekipa su ipak prošli dalje nakon boljeg izvođenja penala i postali prvaci Evrope.

Na trećem mestu je Robi Brejdi iz Republike Irske, jer je za samo dva minuta bio precizan protiv Francuske 2016, ali je domaćin preokretom stigao do pobede od 2:1.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Evropsko prvenstvo 1988 i gol koji je pogurao Sovjete ka polufinalu. U trijumfu nad Engleskom 3:1, Alejnjikov je pogodio nakon nešto više od dva minuta, a pobeda je bila dovoljna da SSSR prođe među najbolja četiri.

Sada je Nedim Bajrami ispisao novo poglavlje fudbalske istorije šampionata Starog kontinenta, a tek što je startovalo.

Podsetimo, reprezentacija Srbije svoj meč prve runde igra u nedelju od 21 čas u Gelzenkirhenu protiv Engleske, vicešampiona Evrope, dok se u drugoj utakmici sastaju Danska i Slovenija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading