OBRADOVIĆ PONOVO PECNUO ZVEZDU: ''Nije to slučajno!''

Autor:

Sport

20.06.2024

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Ove godine posle prve utakmice mi je bilo jasno gde ide finalna serija'' - jasan je Žoc.

OBRADOVIĆ PONOVO PECNUO ZVEZDU: ''Nije to slučajno!''

Foto: Starsport

Trener košarkaša Partizana, Željko Obradović, osvrnuo se na nedavno završenu sezonu i istakao da je teško biti navijač Partizana u Srbiji nakon neuspeha na svim frontovima. Posebno je naglasio da je njegov tim oštećen u finalu regionalnog takmičenja, gde je branio trofej iz prošle sezone. Obradović je istakao da su ove godine njihove šanse bile minimalne i da su mnogi stručnjaci tvrdili da su oštećeni.

- Vratiću se na prošlogodišnju izjavu, posle dobijenog finala, da je taj trofej moj najveći trenerski uspeh. Ja to nisam rekao slučajno, nego što tako stvarno mislim. Ove godine posle prve utakmice mi je bilo jasno gde ide finalna serija. Nikada nisam upirao prstom u bilo koga, znao sam da su ove godine naše šanse minimalne. Svi eksperti su tvrdili da smo oštećeni, igrači su me pitali kako mogu da budem miran. Teško je kada igrači, koji razumeju igru, to shvate. Govorio sam im da se bavimo taktikom, Zvezdi čestitam. Ove godine su nas pobedili. To što prvak ABA lige nije imao zagrantovano mesto u Evroligi nešto govori. Treba da se svim zapitamo kakva je ABA Liga. Kakva je to liga kada komesar traži zaštitu direktora. To nije ozbiljna liga - rekao je Žoc i dodao:

- Neka nas pobede 25 puta. Nikakav problem, ali nešto govori to što smo mi bili šesti u Evroligi prošle godine, a oni na 11. mestu. I ove godine smo imali znatno više pobeda. Nije to slučajno - porućio je trofejni stručnjak.

Trener Partizana je takođe govorio o problemima u Košarkaškoj ligi Srbije, posebno se osvrćući na prekid meča i nazvavši situaciju "tragikomičnom"

- Kada se završila ABA Liga, posle treće utakmive, odgovorio sam da nas u srpskoj ligi očekuje cirkus. Moram da se izvinim što sam upotrebio tu reč. Kao mladi smo išli u cirkus, to je bila zabava. Ovo je bilo tragično. Sve što se desilo u polufinalu i finalu je vodilo ka tome. To je bilo tragikomično. Ne podržavam što su se određene osobe vrađale u Areni, ali isto tako kada je usledio prekid, rekao sam delegatu da kriterijum nije isti. Kada su nam rekli da ne igramo, pokupio sam igrače i rekao da sutra imamo trening. Da se odmore i da sutra igramo bez navijača. Moje mišljenje je bilo da ne treba da igramo bez navijača... Zvali su nas navijači, tražili da ne igramo. Dakle, rekli su nam da ne igramo to veče, da se sutra nastavlja utakmica... Sedeo sam 50 minuta u mojoj kancelariji zajedno sa saradnicima. Onda su došli i rekli da se meč nastavlja - naveo je Obradović.

Iskusni strateg se ne slaže da se bilo naziva pogrednim imenima.

- Mislim da je to ono što je Partizanu potrebno, jedinstvo, da navijaju za Partizan. Prošle godine kada smo osvojili titulu, spontano smo otišli u jedan restoran. Bila je super atmosfera, pevale su se Partizanove pesme, prvi put kad su krenuli da pevaju pesmu gde je bila na uvredljiv način pomenuta Zvezda, ja sam zaustavio muziku rekao nemojte to da radite, imamo naših pesama, aplauz, prestali su, ponovo su to uradili, ja sam ustao i napustio slavlje. To je moj stav. Molim navijače da svakog protivnika poštuju. Partizan ima neverovatne pesme, verovatno kao nijedan klub na svetu. Ja pokušavam da objasnim mladim igračima da to što doživljavaju sada, nikada više neće doživeti - govorio je trener crno-belih.

Osvrnuo se i na međusobne optužbe gradskih rivala o "državnom projektu".

- Moja konferencija u tom smislu je bila jedino da objasnim, jer je to dolazilo od strane naših dragih protivnika da smo državni projekat, pokušavao sam da objasnim, ako smo mi, onda su oni još veći. Država pomaže i jednom i drugom klubu koliko misli da treba, šta god da pomognu, hvala im. Mi smo klub iz Beograda i Srbije, radimo neke dobre stvari za Beograd i Srbiju, mislim da i treba da nam pomognu. Koji je cilj oba kluba iz Beograda, ja bih bio najsrećniji da sutra igramo F4 zajedno sa Zvezdom, to bi bilo fenomenalno, to bi bio uspeh svih nas zajedno, da li je država učestvovala, sigurno da jeste. Da li postoji klub kome grad ne pomaže, ja ne verujem da tako nešto postoji - jasan je Željko Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Nenad

21.06.2024 06:57

E Obradovicu sad si pokazo kakav si trener,kad nemas najbolje igracevu Evropi nemozes nista da postignes. Na taj nacin koji ti radis mogu i ja da budem najbolji trener.

Goran

21.06.2024 12:18

🤣🤣🤣🤣🤣

Gepard

21.06.2024 14:06

Ovo nije ništa drugo nego pripremanje terena za sledeću sezonu.Ako osvoji titulu biće sve pošteno i sportski a ako ne osvoji biće sve pokradeno i unapred je znao da ništa osvojiti neće.Baš sportski.

Kakav jdan alibi

21.06.2024 16:01

Covece pojeo te Sferooulos, 7 puta zaredom aloooo!