"SUOČENI SMO SA PROVOKACIJAMA" Napeto na granici Ukrajine i Belorusije, situacija se pogoršava (VIDEO)

Autor:

Svet

29.06.2024

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muravejko je podsetio da Belorusija ima državnu granicu sa Ukrajinom dugu 1.084 kilometra.

"SUOČENI SMO SA PROVOKACIJAMA" Napeto na granici Ukrajine i Belorusije, situacija se pogoršava (VIDEO)

Foto: X/Russia Truth/Printscreen

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Belorusije i prvi zamenik ministra odbrane, Pavel Muravejko, izjavio je danas da se situacija na granici sa Ukrajinom pogoršava.

- Vidimo kretanje trupa, periodične letove dronova tipa Bajraktar u blizini državne granice. Suočeni smo sa provokacijama u dejstvima bespilotnih letelica na taktičkom nivou koje narušavaju našu državnu granicu - ukazao je Muravejko i dodao da je takođe primetno da je u toku miniranje i izgradnja inženjerskih barijera.

Beloruski zvaničnik je govoreći o trenutnoj situaciji u graničnom području dodao da su jedinice specijalnih snaga stigle u naselje Ovruč na pravcu Rivne-Žitomir, navodi RIA Novosti. 

On je ocenio da je situacija teška, kao i da ozbiljnih provokacija sa dalekosežnim posledicama nije bilo samo zbog zdravog razuma koji postoji na svim nivoima komunikacije i interakcije beloruskih jedinica, prenela je agencija RIA Novosti. 

Njegovu izjavu citiralo je belorusko Ministarstvo odbrane na svom Telegram kanalu.

Muravejko je podsetio da Belorusija ima državnu granicu sa Ukrajinom dugu 1.084 kilometra.

Podsetimo, belorusko Ministarstvo odbrane je juče najavilo pojačavanje bezbednosti granice s Ukrajinom nakon nedavnog bezbednosnog incidenta.

U sklopu ovih mera, beloruske snage su rasporedile jedinicu s višecevnim raketnim bacačima duž granice kako bi testirale svoju borbenu spremnost.

Ove mere su usledile nakon što je beloruska pogranična služba saopštila da je srušila ilegalni dron koji je prešao granicu iz Ukrajine radi prikupljanja informacija o beloruskoj pograničnoj infrastrukturi.

Pogranična služba je takođe objavila da je pronađen materijal za izradu ručnih bombi u istom području, te da je obaveštena o prisustvu proukrajinskih ruskih vojnika - Ruski dobrovoljački korpus u ukrajinskom regionu koji se graniči s Belorusijom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading