"VERUJEMO MILENI RADULOVIĆ" Nastavak suđenja Aleksiću: Ispred Višeg suda u Beogradu postavljen TRANSPARENT PODRŠKE! (FOTO)

Autor:

Hronika

24.06.2024

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksić je optužen za seksualna zlostavljanja sedam polaznica svog dramskog studija, koji je u međuvremenu zatvoren.

"VERUJEMO MILENI RADULOVIĆ" Nastavak suđenja Aleksiću: Ispred Višeg suda u Beogradu postavljen TRANSPARENT PODRŠKE! (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/AP, Društvene mreže

Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, učitelju glume nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu.

Miki Aleksiću, vlasniku škole glume, koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje polaznica svog studija, se nastavlja suđenje, a na planiranom ročištu glumica Iva Ilinčić trebalo bi da svedoči o grozotama koje je doživela od strane okrivljenog.

Aleksić se, prema optužnici koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Beogradu, na teret stavlja da je više puta silovao četiri svoje učenice koje su u tom trenutku bile maloletne. Takođe, prema optužnici, Aleksić se tereti i da je nad tri devojke izvršio nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja - svoje pozicije nastavnika glume.

Prva koja je skupila hrabrosti i prijavila silovanje i zlostavljanje policiji, bila je glumica Milena Radulović i ona je to učinila u januaru 2021. godine, a potom su to uradile i ostale devojke.

Ispred Višeg suda u Beogradu je osvanuo transparent sa natpisom "Verujemo Mileni Radulović" čime je ukazana podrška mladoj glumici.

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Nekoliko prethodnih ročišta je odloženo zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja i onkološke terapiije koju prima.

Inače, Aleksić je optužen za seksualna zlostavljanja sedam polaznica svog dramskog studija, koji je u međuvremenu zatvoren. 

Na narednom ročištu 24. juna  u planu je da se sasluša još jedna oštećena glumica Iva Ilinčić, a od 1. jula biće saslušavani svedoci.

Suđenje Miroslavu Aleksiću počelo je u jesen 2021. godine. On je posle hapšenja u januaru 2021. godine osam meseci bio u pritvoru, a najon toga šest meseci u kućnom pritvoru, nakon čega se brani sa slobode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading