NASILJE U ZGRADI NA NOVOM BEOGRADU: Muškarcu koji je osumnjičen da je tukao maloletnika određen pritvor, pregledan od strane veštaka

Autor:

Hronika

16.06.2024

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okrivljenom se stavlja na teret da je u holu zgrade na Novom Beogradu fizički napao maloletnog oštećenog.

NASILJE U ZGRADI NA NOVOM BEOGRADU: Muškarcu koji je osumnjičen da je tukao maloletnika određen pritvor, pregledan od strane veštaka

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Danа 14.06.2024. godine, po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policijski službenici PS Novi Beogradu su doneli rešenje o zadržavanju okrivljenog P.S. (70) zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje.

Okrivljenom se stavlja na teret da je u holu zgrade na Novom Beogradu fizički napao maloletnog oštećenog, pri čemu je ovaj zadobio lake telesne povrede.

Dana 16.06.2024. godine, u prostorijama tužilaštva, okrivljenog je pregledao veštak psihijatar koji je dao mišljenje da je okrivljeni neuračunljiv, te da postoji ozbiljna opasnost da će boravkom na slobodi učiniti novo krivično delo.

Na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se prema okrivljenom određuje pritvor i smešta u Specijalnu zatvorsku bolnicu.

Incident u Ulici generala Ždanova

Osumnjičeni P. S. se tereti da je juče u holu zgrade u Ulici generala Ždanova fizički napao sedamnaestogodišnjaka, a potom mu i pretio. Incident je zabeležen na društvenim mrežama, gde je osvanuo snimak prebijanja maloletnika, zajedno sa izjavom roditelja napadnutog mladića.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova. Nakon toga, uz krivičnu prijavu, biće priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ilustracija

Juče oko 18h, na Novom Beogradu u ulici Generala Ždanova, ničim izazvan mog maloletnog sina napao komšija. Malo pre toga je u ulaz zgrade ušlo i dete od 8 godina koje srećom nije napadnuto. Gde mi ovo živimo? - pitaju se roditelji tinejdžera.

Na snimku se vidi kako stariji muškarac pesnicom udara mladića koji mirno stoji u holu zgrade i ne uzvraća mu, niti se brani, dok drugi muškarac posmatra situaciju.

- Mladić je samo stajao, deluje kao da je komšija na njega nasrnuo ničim izazvan - kaže izvor Kurira, dok se u komentarima ispod snimka navodi da motiv ne postoji.

- Juče sam videla dečka i majku u Institutu, dečko je veoma miran, izuzetno pristojan, da je hteo mogao je da mu vrati, ali je dovoljno inteligentan i pametan da zna da je to uzaludno, nepristojno i besmisleno. Ovim ponašanjem ovaj dečko uliva nadu da još postoje pristojni ljudi - navodi se u jednom od komentara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading