"ZAŠTO U ISKAZU NAGLAŠAVATE DA STE IMALI ČARAPE NA SEBI?": Pitanja koja su postavljana Ivi Ilinčić danas na suđenju Miki Aleksiću

Autor:

Hronika

24.06.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Mika Aleksić, učitelj glume, optužen je za seksualno zlostavljanje sedam polaznica njegove škole.

"ZAŠTO U ISKAZU NAGLAŠAVATE DA STE IMALI ČARAPE NA SEBI?": Pitanja koja su postavljana Ivi Ilinčić danas na suđenju Miki Aleksiću

Foto: Instagram.com

Danas je u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, učitelju glume koji je optužen za seksualno zlostavljanje sedam polaznica njegove škole. Na današnjem ročištu, glumica Iva Ilinčić je svedočila o svojim iskustvima, otkrivajući detalje o događajima koji su se odvijali tokom njenog školovanja kod Aleksića.

Iva je ispričala kako je privukla Aleksićeva škola zbog njenog ugleda kao najbolje škole glume u Beogradu. Aleksić je, prema njenim rečima, naglašavao uticaj svoje škole na upis na Fakultet dramskih umetnosti, ali nikada nije garantovao upis tamo. Iva je istakla značaj koji je Aleksić imao kao autoritet nad polaznicima, kao i činjenicu da je kažnjavao svoje učenike, koristeći "marš na umivanje" kao oblik kazne.


Prva iskustva i seksualno uznemiravanje

Glumica je detaljno opisala svoje prvo iskustvo koje je dovelo do optužbi protiv Aleksića, ističući da je primetila njegovo čudno ponašanje. Iva je opisala kako je Aleksić prvi put fizički uznemiravao, pri čemu je navela da je to doživela kao sistematski pregled, ali je primetila njegovo seksualno uzbuđenje. Takođe, Iva je podelila svoje iskustvo sa drugim događajem seksualnog uznemiravanja koji se odigrao kasnije, ističući kako su ona i Maša Đorđević tada osećale zbunjenost i nisu bile u mogućnosti da shvate šta im se zapravo dešava.

Kroz suze, Iva je opisala svoje emotivne reakcije tokom trećeg događaja u kojem je odlučila da se suprotstavi Aleksiću, ali je istakla da se osećala nemoćno. Takođe je podelila svoje unutrašnje borbe i osećaj poniženja, ističući da je dugo vremena bila uverena da je kriva za ono što joj se događalo.

 

Pitanja advokata

Iva je takođe svedočila o pitanjima koja su joj postavljena od strane advokata odbrane, kao i o konfrontaciji sa Aleksićem tokom suđenja. Osvrnula se na svoja osećanja i reakcije u trenucima ispitivanja, ističući teškoće kroz koje je prolazila.

  •  Je l vi mrzite Miroslava Aleksića?
  • Je l ste vi silovani tog dana?
  • Zašto u iskazu sve vreme naglašavate da li ste imali čarape na sebi?
  • Razgovarali ste sa Aleksićem o svojim problemima sa emotivnim partnerom, imate dvostruke aršine - samo su neka od pitanja i konstatacija advokata na koje je sud reagovao, dok se on sve vreme osmehivao.

Na pitanje advokata odbrane glumica je ispričala da je primetila i da se Mileni Radulović desilo nešto tako jer su tada bile u istoj grupi.

- Videla sam da joj se nešto čudno dešava, ali sam videla da ona ne želi da razgovara o tome i tada nismo bile dovoljno bliske. Kasnije smo se zbližile na fakultetu i tada mi je rekla šta joj se desilo - objasila je i onda objasnila šta se njoj desilo kada je drugi put došlo do seksualnog uznemiravanja.

Tada sam sve vreme plakala, okretala sam glavu koliko sam mogla, bila sam crvena, uznemirena, paralisala sam se… Nisam imala snage fizički da se suprotstavim, bila sam u šoku. Dok me dodirivao pokušavala sam da izgovaram monolog, dok me je ljubio u usta nisam mogla da ga izgovaram, a kad mi nije gurao jezik u usta, mogla sam - objasnila je glumica na pitanje advokata odbrane kako je to “pokušavala” da izgovara monolog.

Nakon advokata odbrane pitanja glumici je postavio i optuženi Aleksić:

Mika: Da li ste vi devojčica te 2015. godine sa 18 godina?

Iva: Ja sam devojka

Mika: I ja mislim

Mika: Rekli ste da sam tražio da vam vidim stomak, je l to tačno?

Iva: Da i rekli ste mi da imam struk i da treba da vrtim obruč.

Zastupnik oštećenih, Borivoje Borović, je komentarisao svedočenje Ive Ilinčić, ističući njenu ubedljivost i emotivnu iskrenost. Takođe je naglasio način na koji je Aleksić zloupotrebljavao decu, birajući određene osobe kao žrtve i stvarajući za njih osećaj zamke.

Nakon današnjeg svedočenja, suđenje će biti nastavljeno sa ispitivanjem svedoka koji nisu direktno oštećeni u ovom predmetu.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading