UHAPŠENOM CARINIKU POZLILO KAD SU MU NAŠLI NOVAC! Hitno prevezen u bolnicu! DETALJI DRAME NA BEOGRADSKOM AERODROMU!

Autor:

Hronika

24.06.2024

23:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mito je, kako se sumnja, tražio da strancu ne bi pisao prijavu zbog prekršaja.

UHAPŠENOM CARINIKU POZLILO KAD SU MU NAŠLI NOVAC! Hitno prevezen u bolnicu! DETALJI DRAME NA BEOGRADSKOM AERODROMU!

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U okviru borbe protiv korupcije danas je u saradnji Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i policije uhapšen carinik na aerodromu "Nikola Tesla" zbog sumnje da je tražio mito od jednog australijskog državljanina, potvrđeno je Tanjugu u ovom tužilaštvu.

Mito je, kako se sumnja, tražio da strancu ne bi pisao prijavu zbog prekršaja.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati u kojem roku će biti priveden na saslušanje u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu.

Međutim, kako piše Kurir, kada je kod njega pronađen novac, osumnjičenom cariniku je pozlilo i Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu.

Podsećamo, U Nišu je krajem marta sprovedena velika akcija policije i tužilaštva koja je rezultirala hapšenjem S. M. (55) zbog sumnje da je primao mito. On je, kako se sumnja, kao zaposlen u Poreskoj upravi u Pirotu, od vlasnice jednog ugostiteljskog objekta zahtevao 250 evra kako ne bi podneo prekršajnu prijavu zbog neizdavanja fiskalnih računa. Pored toga, sumnja se da je obećao vlasnici da će je obaveštavati o narednim kontrolama poreskih inspektora.


Prema navodima, S. M. je, prema sumnjama, najpre dobio 12.000 dinara, a zatim i ostatak novca u iznosu od 150 evra. 

Takođe, službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija E.P. (54) iz Leskovca je uhapšen u martu pod sumnjom da je primio mito od osuđenika R.J. (46) iz Vlasotinca. Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, E.P. je zadržan zbog krivičnih dela primanja mita i zloupotrebe službenog položaja, dok je R.J. lišen slobode zbog sumnje da mu je dao mito. Postoje osnovi sumnje da je E.P. primio imovinsku korist od R.J. u vidu izvedenih građevinskih radova kako bi mu odobrio napuštanje prostorija u kojima je izdržavao kaznu kućnog zatvora, suprotno Zakonu o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading