MAJCI UČENIKA KOJA JE PRETUKLA NASTAVNICU ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA: U tužilaštvu negirala krivično delo!

Autor:

Hronika

16.06.2024

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njoj se na teret stavljaju krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

MAJCI UČENIKA KOJA JE PRETUKLA NASTAVNICU ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA: U tužilaštvu negirala krivično delo!

Foto: Dragan Kadić, Tamara Pavišić, Privatna arhiva

Ani R. (32) koja je pre nekoliko dana pretukla nastavnicu svog sina u Osnovnoj školi "Jovan Dučić", određen je pritvor do 30 dana! 

Okrivljena je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela, nakon čega joj je produžen pritvor.

Njoj se na teret stavljaju krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

Uhapšenoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je 13. juna u OŠ na Novom Beogradu, nezadovoljna sinovljevom zaključenom ocenom, uputila oštećenoj nastavnici pretnje po život i telo, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu tela nanevši joj lake telesne povrede. Usled radnji okrivljene oštećenoj je, kako je izjavila, povređeno ljudsko dostojanstvo i oseća strah za svoju bezbednost, a ujedno je predmetni događaj izazvao i uznemirenost građana, naročito zbog činjenice da se dogodio u osnovnoj školi - saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo.

Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić poručila je juče, na vanrednoj konferenciji, da najoštrije osuđuje verbalno i fizičko nasilje nad zaposlenima u prosveti. Tražila je, kako kaže, da se sastane nadležni odbor za obrazovanje i da podrži napore svih relevantnih ministarstava, kako bi se rešili problemi i da se, ako treba, menjaju zakoni.

To nije tema za političku borbu - poručila je.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je da Ministarstvo pravde radi na promeni zakonika koja podrazumeva da se napad na osobu zaposlenu u obrazovnom sistemu tretira kao napadi na advokate.

- Apsolutno osuđujem rušenje ugleda obrazovnog sistema, digniteta i dostojanstva nastavnika. Moramo oštrije sankcionisati ovakve situacije i više raditi na preventivi - rekla je ministarka i dodala da ju je razgovor sa napadnutom nastavnicom prilično uznemirio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading