SRAMNA ODBRANA MAJKE KOJA JE PRETUKLA NASTAVNICU BIOLOGIJE! Evo šta je rekla u Tužilaštvu! PRODUŽEN JOJ PRITVOR!

Autor:

Hronika

15.06.2024

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njoj se na teret stavljaju krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

SRAMNA ODBRANA MAJKE KOJA JE PRETUKLA NASTAVNICU BIOLOGIJE! Evo šta je rekla u Tužilaštvu! PRODUŽEN JOJ PRITVOR!

Foto: Dragan Kadić, Tamara Pavišić, Privatna arhiva

Ana R. (32) koja je pre nekoliko dana pretukla profesorku svog sina u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" saslušana je u tužilaštvu.

Kako nezvanično saznaje "Telegraf", okrivljena je negirala izvršenje krivičnog dela, nakon čega joj je produžen pritvor.

Njoj se na teret stavljaju krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti.

Podsetimo, krivičnom prijavom stavlja joj se na teret da je 13. juna u školi, nezadovoljna ocenom koja je zaključena njenom sinu, uputila nastavnici pretnje po život i telo, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu tela, saopštilo je Tužilaštvo.

- Uhapšenoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je 13. juna u OŠ na Novom Beogradu, nezadovoljna sinovljevom zaključenom ocenom, uputila oštećenoj nastavnici pretnje po život i telo, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu tela nanevši joj lake telesne povrede. Usled radnji okrivljene oštećenoj je, kako je izjavila, povređeno ljudsko dostojanstvo i oseća strah za svoju bezbednost, a ujedno je predmetni događaj izazvao i uznemirenost građana, naročito zbog činjenice da se dogodio u osnovnoj školi - saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo.

Predsednica Narodne Skupštine Ana Brnabić poručila je juče, na vanrednoj konferenciji, da najoštrije osuđuje verbalno i fizičko nasilje nad zaposlenima u prosveti. Tražila je, kako kaže, da se sastane nadležni odbor za obrazovanje i da podrži napore svih relevantnih ministarstava, kako bi se rešili problemi i da se, ako treba, menjaju zakoni.

- To nije tema za političku borbu - poručila je.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading