ŠOK ODBRANA: "MOŽDA SAM PUCAO, VIDEĆEMO ŠTA KAŽE SNIMAK": Napadači iz "Stefan Brauna" brane se da su bili pijani i neuračunljivi

Autor:

Hronika

10.06.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za pokušaj ubistva šefa obezbeđenja beogradskog noćnog kluba nastavljeno je suđenje iznošenjem odbrana optuženih i pregledanjem snimaka sa lica mesta.

ŠOK ODBRANA: "MOŽDA SAM PUCAO, VIDEĆEMO ŠTA KAŽE SNIMAK": Napadači iz "Stefan Brauna" brane se da su bili pijani i neuračunljivi

Foto: ST/Nikola Mutić, MUP, Facebook

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva Mira Čuljkovića (34) šefa obezbeđenja noćnog kluba "Stefan Braun" 15. marta 2022. godine. Okrivljeni Slavoljub Trajković Trajko, Nikola Stanković i Stefan Veljović su na optuženičku klupu dovedeni iz pritvora. Oni su izneli odbranu tvrdeći da ih je napala veća grupa muškaraca, a brane se time da se ne sećaju jer su bili pijani. Aleksandru Šćepanoviću , od ranije poznatom policiji, se sudi u odsustvu pošto se nalazi u bekstvu.

Prema optužbi napadači su uoči incidenta, usled rasprave sa nekima od gostiju izbačeni iz noćnog kluba, a potom je Šćepanović pucao u Čuljkovića, ispalivši u njega iz blizine šest projektila iz pištolja, koji mu je prethodno predao Stefan Veljović. Šćepanoviću je u metežu pištolj ispao iz ruke, a uzeo ga je Trajković i ispalio još jedan projektil u pravcu oštećenih, ali ih nije pogodio, nakon čega je i njemu pištolj ispao iz ruke. Istovremeno je Nikola Stanković pretio radnicima obezbeđenja bokserom sa nožem, a potim uzeo pištolj sa poda i pretio oštećenima kako bi osigurao odstupnicu za beg.

Republika

Foto:  

Foto:  

 Za pokušaj ubistva Mira Čuljkovića sudi se Slavoljubu Trajkoviću i još trojici muškaraca

- Nisam ništa uradio, mi smo bili napadnuti, sećam se svega dok nisam primio udarac u glavu. Izašao sam iz zgrade, gledao sam gde mi je žena i gde je Nikola, jer on je sin mojih prijatelja, nisam hteo da neko bude povređen. Bio sam nasred ulice, čuo sam pucanj i vratio sam se gore. Tada sam video pištolj na podu, uzeo ga i onda me prvo neko uhvatio za noge, pa za košulju oko vrata u povukao, a ja sam pištolj bacio da niko više ne bi pucao -  rekao je Slavoljub Trajković. On je inače, izbegao mlin Velje Nevolje, a u ovom postupku ne negira da je pucao iz pištolja.

- Ja sam na saslušanju rekao da sam možda opalio jer se ne sećam, moguće da je opalio u mojim rukama, ali ja mislim da nije. Snimak postoji, ja ne znam ko je pucao, ako se vidi na snimku da smo četvorica svi zajedno izašli iz kluba onda sam ja životinja i treba da budem osuđen. Oštećeni su rekli da sam ja pucao u njih, ja nisam pucao ni u koga, vratio sam se te posle prvog pucnja jer ne bih sebi nikada oprostio da sam ostavio nekoga od njih - ispričao je Trajković.

U sudu je bila Trajkova devojka Milica koja je napadače odvezla sa lica mesta i koja je umalo završila na optuženičkoj klupi, ali je odlučeno da svedoči te zbog toga nijre mogla da prisustvuje suđenju.
 Nikola Stanković je u odbrani rekao da nije bio u stanju uračunljivosti kako se to navodi u optužnici. Njegova majka je sedela u publici i povremno je lice pokrivala rukama vidno nervozna.

- Prava istina je da sam popio mnogo, imao sam crne rupe u sećanju. Bilo smo u restoranu gde smo popili mnogo rakije, posle toga je dogovor bio da idemo kući, ali smo otišli na jedno piće. Momci u separeu pored nas su krenuli na nas. Sledeće čega se sećam jeste da sam na podu, držim nekoga za noge i primam udarce jake u teme glave. Nisam nikoga izbo, ne sećam se da sam imao nož ni bokser, valjda bi nam to oduzeli na ulazu - ispričao je Stanković.

Stefan Veljović je u svojoj odbrani ispričao da je takođe bio u stanju alkoholisanosti, ali i da je on otišao po pištolj do kola.

- Tuklo nas je mnogo ljudi, udarali su me u rebra, ubacili u lift, tukli i onda izbacili. Otišao sam do kola i uzeo pištolj iz torbice koji sam zaboravio da ostavim kući. Ušli smo sa pištoljem koji mi je Šćepanović uzeo i sledeće sam video da je obebeđenje otelo njemu pištolj, a čuo sam samo jedan pucanj i posle je počelo da mi zuji u glavi- kazao je Veljović.

Na današnjem ročištu u sudnici je prikazan snimak događaja koji je snimalo 16 kamera. Sudija je pojasnio da su snimci sa kamere broj tri mračni, ali da su dobili materijal koji razjašnjava slučaj. 

- Na snimku se vidi da Veljović ispred zgrade u kojoj je klub vadi poštolj iz pojasa i daje ga Šćepanoviću koji zatim sa uperenim poštoljem ulazi u zgradu. Za njim uleću Veljović, Stanković i Trajković. Piištolj se tada vidi u rukama Nikole Stankovića i nakon toga svi beže napolje - prepričava izvor Republike. Nastavlja da opisuje ono što je prikazano danas u sudnici:

-  Šćepanović puca, a deluje kao da mu je pištolj ukočio. Stanković drži nož u rukama. Trajković uzima pištolj i nišani, ali se ne vidi u koga, dok u sledećem trenutku Šćepanović puca u oštećenog Čuljkovića, koji se savija, pada-  
Optuženi su imali potrebu da komentarišu snimke tvrdeći da se poklapaju sa onim što su rekli u odbrani, ali je sudija molio da se iznose samo primedbe i nešto što nije očigledno. 

Branioci svih optuženih predložili su ukidanje zatvorskog pritvora osumnjičenima, a sudija Božović je rekao da će njegovo veće odluku o tome saopštiiti u nastavku suđenja 17. juna.


Trajković i Stanković od ranije su poznati policiji po brojnim krivičnim delima. Trajkovića je u na suđenju klanu Belivuka spominjao i svedok optuženi Bojan Hrvatin, navodeći da je kriminalna grupa nameravala da ga ubije, jer su imali informaciju da on planira likvidaciju Veljka Belivuka.

Slavoljub je ubistvo Belivuka planirao sa Aleksandrom Gligorijevićem Pukijem, koji je, kako se sumnja bio saradnik kriminalne grupe kog su ubili u Ritopeku kada su saznali da im radi o glavi u vezi sa preprodajom marihuane, pa su hteli da ga smaknu. Pisano je i da je na telu žrtve klana Gligorijevića krvlju bilo ispisano "Trajko" i "Izdaja", da bi mu na taj način poslali zastrašujuću poruku.  

Stanković je privođen zbog sumnje da je učestvovao u napadu na fudbalera Aleksu Terzića. Aleksandar Šćepanović je, takođe poznat javnosti i povezivan je sa klanom Belivuka kao njihov saradnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading