OVO JE DEVOJKA TALAC UROŠA BLAŽIĆA: Oteo je taksijem, tražio da mu glumi ženu (FOTO/VIDEO)

Autor: Adelarda Popović/Maja Bogavac

Hronika

23.05.2024

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelena A. bila danas u sudu u Smederevu.

OVO JE DEVOJKA TALAC UROŠA BLAŽIĆA: Oteo je taksijem, tražio da mu glumi ženu (FOTO/VIDEO)

Foto: Republika

Jelena A. koju je Uroš Blažić oteo nakon masakra koji je počinio, prisustvovala je danas pripremnom ročištu u Višem sudu u Smederevu.

Nakon što je počinio masakr, Uroš Blažić je, bežeći od policije, sakrio oteti automobil i peške krenuo prema naplatnoj rampi Mali Požarevac. Na tom mestu, u koloni vozila koja su čekala da izađu na auto-put ka Beogradu, poslednje u nizu bilo je taksi vozilo. U taksiju se nalazila Jelena.

Ona je te večeri krenula taksijem iz Smedereva ka svom momku na Ub. Vozio ju je taksista kojeg je poznavala od ranije. Jelena je u svojoj ispovesti ispričala da nije ni slutila šta će se dogoditi. Dok su čekali u koloni, iz šumarka se pojavio mladić koji se teturao. Ušao je u njen taksi, a ona nije odmah shvatila ko je on.

Tek kasnije je postalo jasno da je taj mladić zapravo Uroš Blažić, masovni ubica kojeg je u tom trenutku tražilo 600 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Jelena je bila zatečena i prestravljena kada je shvatila da se u njenom vozilu nalazi čovek odgovoran za stravičan zločin. 

Foto: Republika

Jelena A. u pink-teget plavoj jakni

U momentu kada je Blažić ušao u vozilo ni Jelena ni taksista nisu znali šta se dešava. Zbog većeg prisustva policije mislili su da se desila saobraćajna nesreća. U vozilu im je ispričao šta je uradio.

- ...Da je ubio ljude jer su ga dirali, provocirali, pričao je o nekim stanovima, da njegov otac nije dobio. Slagala sam da sam u drugom stanju, da bi, ako ne vidi smisao da spase mene i taksistu, spasao bebu. On je rekao "ok ljubavi, spasićemo bebu", jer je video policiju. Rekao je da ako nas zaustavi policija da kažem da sam ja njegova supruga, da sam u drugom stanju i da idemo kod lekara. Rekla sam mu da ako njega budemo prvo vozili ima da kasnim baš dugo kod verenika, a on će to da prijavi i Blažić pristaje da ide ka Ubu - ispričala je Jelena ranije za Insajder.

U Višem sudu u Smederevu je danas trebalo da bude nastavljeno suđenje Urošu Blažiću koji je 4. maja prošle godine ubio devetoro mladih ljudi, a ranio više od deset u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Uroš Blažić u sudu

Uroš je u sudnicu stigao sa lisicama na rukama i nogama i pancirom.

U sudnici je nastao haos kada je Blažić uveden, članovi porodica njegovih žrtava su nasrnuli na njega, a otac nije ni stigao da uđe u sudnicu. Više o tome čitajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading