NAJMANJE PET GODINA ROBIJE ZA VLASNIKA RINGIŠPILA STRAVE I UŽASA I ZAKUPCA! Trinaestoro dece poletelo i palo direktno na beton!

Autor:

Hronika

10.05.2024

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna devojčica je ležala nepomično pritisnuta čeličnom konstrukcijom ringišpila, desetak metara od nje je ležao jedan dečak na koga se takođe srušilo gvožđe, rekao je očevidac

NAJMANJE PET GODINA ROBIJE ZA VLASNIKA RINGIŠPILA STRAVE I UŽASA I ZAKUPCA! Trinaestoro dece poletelo i palo direktno na beton!

Foto: Facebook, Shutterstock

Po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kuršumliji, sudija za prethodni postupak u Kuršumliji odredio je pritvor u trajanju do 30 dana Zoranu Lj. iz Knjaževca, vlasniku ringišpila, i Jovanu N. iz Vrnjačke Banje, zakupcu prostora na kojem je ringišpil bio postavljen. Oni su saslušani zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu učinili krivično delo "teška dela protiv opšte sigurnosti".

Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Kuršumliji predložilo da se osumnjičenima odredi pritvor. Razlozi za ovaj predlog su prisustvo okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogli uticati na svedoke i saučesnike. Takođe, zbog toga što je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora teža od pet godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti, što može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Osumnjičenom Zoranu Lj. se stavlja na teret da je bez propisanih mera za bezbednost i zdravlja na radu pustio u upotrebu ringišpil i prodajom karata omogućio da ga koristi 13 osoba. Tokom vožnje, prilikom pucanja glavne cevi i rušenja konstrukcije ringišpila, ove osobe su pale na beton i zadobile telesne povrede, navodi se u saopštenju tužilaštva.

U incidentu koji se dogodio 8. maja 2024. godine u tom gradu, povređeno je 13 osoba, od kojih je jedna zadobila teške povrede.

- Jedna devojčica je ležala nepomično pritisnuta čeličnom konstrukcijom ringišpila, desetak metara od nje je ležao jedan dečak na koga se takođe srušilo gvožđe. Strašno, ovako nešto se nikada nije desilo. Svi smo užasnuti - rekao je za "Blic" meštanin Kuršumlije.

Mi se svi molimo da će biti dobro i imamo veru da će tako da bude. Ona je jedno čigrasto dete, spretna visprena, od malena. Van svake pameti je da se kontrole ringišpila ne vrše - ispričala je za "Blic" Jovana N, ujna dvanaestogodišnje devojčice iz Kuršumlije koja je zadobila povrede opasne po život.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading