JECAJI MAJKI UBIJENE DECE U RIBNIKARU! Na Novom groblju molitva za žrtve masakra Koste Kecmanovića (VIDEO)

Autor:

Hronika

27.04.2024

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se održava pomen ubijenoj deci u masakru Koste Kecmanovića.

JECAJI MAJKI UBIJENE DECE U RIBNIKARU! Na Novom groblju molitva za žrtve masakra Koste Kecmanovića (VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Najgorih godinu dana je iza njih. Iza porodica devetoro dece i njihovog čuvara koje je ubio dečak monstrum Kosta Kecmanović 359 dana je prošlo od masakra kojii je Srbiju ostavio bez reči u suzama koje do danas teku u potocima. 


Na Novom groblju u toku je organizovani pomen. Nekoliko stotina ljudi se okupilo ispred crkve i slušaju molitvu za ubijene. Na ovom groblju počivaju četiri devojčice - Mara Anđelkovic, Ana Božović, Katarina Mitrović i Ana Božović.

Sveštenik se moli uz njih i za još petoro ubijenih malisana Bojanu Asović i Adrianu Dukić sahranjene na Bežanijskom groblju, Emu Kobiljski koja počiva na Centralnom groblju, kao i za Dragana Vlahovica školskog čuvara, te tinejdzere Andriju Čikića i Angelinu Aćimović čiji su grobovi na Lešću. 

 


Medju okupljenim Beogradjanima ima i male dece i starijih ljudi koji jedva stoje na nogama, sto znači da je tuga obeležila zaposela čitave porodice koje su od masakra neutešne. 

Podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama.

U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Marija Čurovic

30.04.2024 09:59

I sta uradise po pitanju ove katastofe?Ovih anjdela nema,a niko ne odgovara za ovoliko zrtava.Stvarno strasno i potresno za bilo koga.Pocivajte u miru ako mozete.