OD OVOG KLINCA SU ZAZIRALI SVI BEOGRADSKI KRIMINALCI DEVEDESETIH! Od njih otimao i davao sirotinji! SKONČAO SA SVEGA 18 GODINA I TO NA NEVEROVATNO SUROV NAČIN!

Autor:

Hronika

08.05.2024

00:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre tačno 29 godina ubijen je Marko Borak.

OD OVOG KLINCA SU ZAZIRALI SVI BEOGRADSKI KRIMINALCI DEVEDESETIH! Od njih otimao i davao sirotinji! SKONČAO SA SVEGA 18 GODINA I TO NA NEVEROVATNO SUROV NAČIN!

Foto: facebook.com/printscreen

Likvidiran je na mučki način 3. maja 1995.

 

Tragična sudbina Marka Boraka, poznatog kao Mali Mare, i dalje ostaje misterija i predmet interesovanja mnogih, jer je on za samo 18 godina svog života postao legenda beogradskog podzemlja devedesetih godina. Rođen i odrastao na Dorćolu, Mare je ostavio dubok trag svojim kriminalnim delima i nekonvencionalnim metodama.

 

Marko je voleo da se predstavi kao osvetnik običnog naroda koji je patio dok su se drugi nezasluženo bogatili. Postao je poznat po puškaranju opasnih momaka, podmetanju bombi, pljačkanju i raznim drugim krivičnim delima. Grafit na uglu ulica Tadeuša Košćuškog i Gospodar Jovanove s natpisom "Vi koji dolazite, pazite se Malog Mareta!" svedoči o njegovoj reputaciji.

Mare je bio poznat i po tome što je svoje poduhvate najavljivao žrtvama telefonom. Upoređivan je s Robinom Hudom zbog svojih postupaka koji su donosili nešto koristi i siromašnima.

Iako je bio optužen za brojna krivična dela, Mare nikada nije osuđen jer svedoka njegovih zlodela nije bilo. Neki smatraju da je upravo on bio inspiracija za lik "Malog" iz filma "Do Koske".

Tragično, Markov život je brutalno okončan na beogradskom pločniku. Nakon što je otet i mučen, izrešetali su mu noge, ponavljajući metod koji je on često koristio nad svojim žrtvama. Smrt ovog kontroverznog lika nikada nije potpuno razjašnjena, a jedina javna reakcija na njegovu smrt bila je čitulja njegove bake u novinama.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading