OTMIČARI DANIMA PLANIRALI ZLOČIN: Novi detalji istrage u slučaju male Vanje, Palčo dobio veliku sumu novca u Srbiji!

Autor:

Hronika

25.12.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni su se namerno danima parkirali blizu mesta otmice, tako da se njihovo vozilo nalazilo u slepom uglu, da ga ne uhvate bezbednosne kamere.

OTMIČARI DANIMA PLANIRALI ZLOČIN: Novi detalji istrage u slučaju male Vanje, Palčo dobio veliku sumu novca u Srbiji!

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

U jučerašnjoj emisiji KOD Lupevska, u kojoj je bilo reči o slučaju ubistva 14-godišnje devojčice Vanje Gorčevske i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog iz Velesa, obe žrtve organizovane kriminalne grupe, otkriveno je da je ruta kretanja uvežbavana danima, prenosi Blic.

Oni su se namerno danima parkirali blizu mesta otmice, tako da se njihovo vozilo nalazilo u slepom uglu, da ga ne uhvate bezbednosne kamere.

Vanju su prvo odveli u podrumsku prostoriju od koje je glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski Palčo imao ključ i to svoj. Tu su joj bile vezane ruke i noge, nakon čega je stavljena u vreću za spavanje. Otmičari su planirali da otmicu izvedu ranije, 24. novembra - u petak, ali su se predomislili.

Prema informacijama KOD-a, Palevski je i pre pokretanja zvanične istrage, u Srbiji brzim transferom novca, tokom bekstva dobio veliku sumu novca od osobe iz Švajcarske.

Palevski je uzeo novac i sa njim živeo nekoliko dana u Srbiji, nakon čega je stigao do Balibekira u Turskoj, gde je jedan od saučesnika imao poslovnog partnera, navodi se u emisiji.

Podsetimo, u obdukcijskom nalazu Sudske medicine koji je trajao 17 dana, stoji da je Vanja Gorčevska (Đorčevska) smrtno stradala od vatrenog oružja, prema informacijama koje je "Skoplje1" saznalo. Ovaj nalaz opovrgava spekulacije u medijima i komentare profesora kriminalistike koji su sugerisali da je devojčica tokom otmice možda ugušena u vreći u kojoj je bila zarobljena.

Na osnovu nalaza, utvrđeno je da je Vanja bila živa dok se nalazila u automobilu, sve do trenutka kada je odvezena na mesto gde je bila upucana. Osumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo ostaje u fokusu istrage kao osoba koja je pucao na Vanju.

Prema izveštaju sudske medicine koji je tužilac primio u petak, pruženi su odgovori na ključna pitanja vezana za otmicu i ubistvo Vanje. Podaci iz obdukcije, uključujući informacije o mestu pogođenosti (predeo glave), biće analizirani od strane eksperta za metke kako bi se utvrdilo iz kojeg oružja je ispaljen hitac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading