"GLEDAO SAM MONSTRUMA KOJI ME UPUCAO U LEĐA, NEKA ME PUCA U GRUDI SAD" Muškarac koga je Blažić zverski upucao i od njega napravio invalida progovorio za Republiku (FOTO+VIDEO)

Autor:

Hronika

26.07.2024

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako smo saznali sa lica mesta, Blažić je izjavio saučešće porodicama žrtava.

"GLEDAO SAM MONSTRUMA KOJI ME UPUCAO U LEĐA, NEKA ME PUCA U GRUDI SAD" Muškarac koga je Blažić zverski upucao i od njega napravio invalida progovorio za Republiku (FOTO+VIDEO)

Foto: ST/Tamara Pavišić/Nemanja Pančić

Danas je završeno pripremno ročište Urošu Blažiću, kako saznaje Republika sa lica mesta Uroš je priznao krivicu, dok je njegov otac negirao.

Na ročištu je bio prisutan i Jovica Stevanović koga je Blažić ranio i napravio invalida od njega. Jovica je govorio za Republiku nakon ročišta.

Foto: ST/Tamara Pavišić

Jovica Stevanović

- Priznao je krivicu, to je uzalud što je priznao, gledao sam zločinca koji me upucao u leđa, sad može da me puca u grudi - rekao je Jovica za Republiku.

- Ne znam šta me je to obuzelo, pa sam to uradio - rekao Uroš Blažić u jednoj rečenici. Navodno, bio je pognute glave.

Pravni zastupnik četiri porodice, Stefan Stefanović naveo je da je predsednica sudskog veća Višeg suda u Smederevu na pripremnom ročištu navela da su joj iz Ministarstva pravde predložili da sledeće suđenje bude u Palati pravde, zgradi Višeg suda u Beogradu.

- Suđenje Urošu Blažiću će se nastaviti u Palati pravde, ali to još nije zvanično. Sudnica velike sale nema barijere između optuženih i ostalih. U specijalnom sudu je to moguće. Zvaničnu informaciju još nemamo. Glavni pretres je zakazan za 21. avgust, tada će i biti dopuna dokaznih predloga. Što se tiče samih okrivljenih ovo je bilo prelimirano izjašnjenje povodom same krivice bez saslušanja. Okrivljeni Blažić je priznao skoro u potpunosti krivicu i izrazio odeđenu vrstu kajanja, čak je u jednom trenutno izjavio da ne zna šta ga je obuzelo to veče i tih dana. Što se tiče Radiše Blažića on se izjasnio da nije kriv tako da narednog postupka ćemo izneti dve dokaze vezane za obojicu. Uroš će u avgustu izneti detaljnu odbranu. Mi smatramo sa oštećeni moraju da prisustvuju suđenjima jer će tako izraziti svoju bol - rekao je Stefanović.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading