SASLUŠAN GORAN ŠUŠLJIK: Producent "Južnog vetra" negirao krivično delo

Autor:

Hronika

09.07.2022

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac i producent Goran Šušljik sumnjiči se da je stekao protivpravnu imovinsku korist od 5.840.021 dinar na snimanju prvog dela "Južnog vetra".

SASLUŠAN GORAN ŠUŠLJIK: Producent "Južnog vetra" negirao krivično delo

Foto: ST/V.LUKIĆ

Goran Šušljik

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušan je glumac i producent Goran Šušljik zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.840.021 dinara producentskoj kući - privrednom društvu "Eye to Eye" doo, čiji je on direktor i odgovorno lice.

Šušljik je na saslušanju negirao krivično delo i detaljno izneo svoju odbranu. 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Scena iz filma "Južni vetar"

Podsećamo da se naredbom o sprovodjenju istrage Šušljiku na teret stavlja da je kao odgovorno lice producentske kuće "Eye to eye", koja je bila producent filma "Južni vetar" iskorišćavanjem i prekoračenjem granica svog ovlašćenja upotrebio falsifikovane račune i dokumentaciju za pravdanje dela sredstava kojima je Filmski centar Srbije (FCS) finansirao deo proizvodnje pomenutog filma.

Istraga Višeg javnog tužilaštva u Beogradu se nastavlja.

Krivičnu prijavu protiv osumnjičenog tužilaštvu je podnela je Uprava kriminalističke policije, Odeljenje za borbu protiv korupcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading