SABLASNI PRIZOR KOD ARANĐELOVCA! Automobil KREMIRAN na uzbrdici u selu Garaši, crni dim PROGUTAO vozilo (VIDEO)

Autor:

Hronika

01.06.2024

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U selu Garaši kod Aranđelovca došlo je nesreće u kojoj se jedan automobil zapalio.

SABLASNI PRIZOR KOD ARANĐELOVCA! Automobil KREMIRAN na uzbrdici u selu Garaši, crni dim PROGUTAO vozilo (VIDEO)

Foto: instagram.com/192_rs

Kako se vidi na snimku koji je podelila Instagram stranica 192_rs, vozilo se pretvorilo u buktinju iz koje se diže gust crni dim.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

U pitanju je najverovatnije vozilo Nisan Mikra, automobil slabih performansi, kod kojeg je moglo da dođe do preopterećenja usred pokušaja da se uspenje uz uzbrdicu.

Ipak, ovo je samo pretpsotavka i u ovom trenutku nije poznato kako je došlo do požara, niti da li ima povređenih ili poginulih

U trenutku nastanka ovog snimka ekipe vatrogasaca spasilaca, policije ili hitne pomoći još uvek nisu stigle na lice mesta.

Zašto se automobil zapali sam od sebe?

Automobili koji se zapale sami od sebe su relativno redak fenomen, ali u nekim slučajevima to se može dogoditi iz različitih razloga. Evo nekoliko čestih faktora koji mogu dovesti do toga da se auto zapali.

Jedan od glavnih razloga zašto se zapali auto su kvarovi u električnom sistemu.  Kratak spoj ili loše izolovani električni vodovi mogu izazvati pregrejavanje i stvaranje varnice koja može zapaliti gorivo ili druge zapaljive materijale unutar vozila.

Curenje goriva je ozbiljan rizik jer je gorivo izuzetno zapaljivo. Oštećena cev goriva ili rezervoar mogu uzrokovati curenje goriva unutar vozila. Ako se ta goriva akumuliraju u zatvorenom prostoru, čak i mala iskra može izazvati požar.

Republika

Foto: Printscreen/Instagram 192_rs

 

 

Kvarovi u sistemu hlađenja motora mogu dovesti do pregrejavanja. Kada se motor pregreje, ulje ili drugi zapaljivi materijali unutar motora mogu doseći visoke temperature a to može biti razlog zašto se auto zapali.

Katalizator ili drugi delovi izduvnog sistema mogu postati vrlo vrući tokom normalnog rada. Ako dođe do kvara na tim delovima, može doći do pregrejavanja i zapaljenja drugih delova automobila.

Nepravilno rukovanje vozilom ili nepropisno održavanje takođe mogu povećati rizik od samozapaljenja. Na primer, pušenje u automobilu ili ostavljanje zapaljivih materijala poput benzina, raspršivača ili upaljača u vozilu može dovesti do požara.

Važno je napomenuti da moderni automobili obično imaju sigurnosne mehanizme poput osigurača, protivpožarnih sistema ili upozoravajućih indikatora koji pomažu u sprečavanju samozapaljenja. Međutim, u retkim slučajevima, kombinacija navedenih faktora ili drugi nepredviđeni uslovi mogu biti razlog zašto se auto zapali.

U slučaju da primetite bilo kakve znakove ili sumnjate na požar u vozilu, važno je da odmah napustite automobil i pozovete vatrogasce ili hitnu pomoć kako bi se brzo reagovalo i sprečile ozbiljne posledice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading