SVEŠTENIK KUPOVAO KOKAIN I NA CRVENO SLOVO! Bolelo Petka uvo koji je dan, plaćao za gram i do 150 evra!

Autor:

Hronika

31.05.2024

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom saslušanja, sveštenik je priznao da je kokain kupovao "neposredno pre Nove godine", kao i "dana 19. decembra (Nikoljdan) i 20. januara (Jovanjdan)".

SVEŠTENIK KUPOVAO KOKAIN I NA CRVENO SLOVO! Bolelo Petka uvo koji je dan, plaćao za gram i do 150 evra!

Foto: www.profimedia.rs

Petko Vuković (42), sveštenik iz Srpca, našao se u središtu skandala nakon što je otkriveno da je u više navrata kupovao kokain, uključujući i dane velikih pravoslavnih praznika Nikoljdana i Jovanjdana!

Informacija potiče iz dokumentacije istrage u predmetu "Еskadron", u koju je imao uvid portal ATV.

Prema dokumentima, Vuković je drogu nabavljao od osumnjičenog Dragoslava Jungića (50), poznatog kao Kreka iz Banjaluke, za iznose od 50 do 150 evra. Tokom saslušanja, sveštenik je priznao da je kokain kupovao "neposredno pre Nove godine", kao i "dana 19. decembra (Nikoljdan) i 20. januara (Jovanjdan)".

Jedan od ključnih momenata bio je 29. februar kada je Vuković kupio drogu od Jungića za iznos od 150 evra, a policija je tajno pratila njegove aktivnosti. U dokumentima se navodi da je Vuković automobilom "tuareg" došao u Jungićev stan oko 18:40 časova. Nakon kratkog zadržavanja, policija je pratila Vukovića koji je oko 19 časova zaustavljen u ulici Miloša Obilića, gde su mu pronađena tri PVC paketića sa kokainom.

U dokumentima se takođe navodi da su osumnjičeni koristili kodne termine za kokain, kao što su "čista majica", "čisti veš", "kafa" i slično, kako bi zamaskirali svoje aktivnosti. Osim direktnog kontakta, komunikacija i dogovori za kupovinu kokaina odvijali su se i preko mobilnih aplikacija.

Ova afera je deo šireg istrage pod nazivom "Еskadron", koja obuhvata 20 osoba, od kojih je 16 pritvoreno, dok se dvojica nalaze u bekstvu. Za sve osumnjičene se sumnja da su počinili krivično delo neovlaštene proizvodnje i prometa drogom.

Policija je u akciji "Еskadron" zaplenila oko 900 grama kokaina, 1,1 kilogram marihuane i 17.500 evra, zajedno s drugim dokazima kao što su digitalne vage, oprema za pakovanje droge i mobilni telefoni. Ova akcija je rezultat šestomesečne pripreme i detaljne istrage, koja je rezultirala otkrićem velikog broja kupaca droge.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading