SRBIJU TOKOM DANA OČEKUJU PLJUSKOVI PRAĆENI GRMLJAVINOM: U Beogradu danas do 26 stepeni!

Autor:

Vesti

30.05.2024

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak juna doneće toplije vreme, a za vikend se očekuje stabilnije, sa ređom pojavom pljuskova sa grmljavinom, naročito u nedelju.

SRBIJU TOKOM DANA OČEKUJU PLJUSKOVI PRAĆENI GRMLJAVINOM: U Beogradu danas do 26 stepeni!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Tanjug/J. ILIĆ, Republika, Shutterstock

Danas se očekuje nestabilno vreme u Srbiji, sa promenljivom oblačnošću i dužim sunčanim periodima. Tokom dana mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, posebno sredinom dana, popodne i uveče.

Postoji mogućnost grmljavinskih oluja praćenih gradom i jakim gromovima, uz intenzivne pljuskove. Visinske struje će biti slabo izražene, što će usporiti kretanje grmljavinskih sistema i rezultirati većom količinom padavina u kratkom vremenskom intervalu. Lokalno se očekuje više od 30 litara kiše po kvadratnom metru.                

Vremenska prognoza za Vojvodinu

U Vojvodini će veći deo dana biti suvo, dok se očekuje toplije vreme sa maksimalnom temperaturom od 22°C na jugu do 28°C na severu i istoku Srbije, dok će u Beogradu temperatura dostići 26°C. Relativna vlažnost vazduha takođe će biti visoka, što će doprineti sparnom i neugodnom vremenu.

Početak juna i vikend prognoza

Početak juna doneće toplije vreme, a za vikend se očekuje stabilnije vreme sa ređom pojavom pljuskova sa grmljavinom, naročito u nedelju. Subota će biti sunčanija, sa temperaturama oko 30°C. Međutim, nestabilno vreme nastaviće se i početkom sledeće sedmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading