SPREMITE KIŠOBRANE, STIŽE NEVREME! Očekuju se pljuskovi, grmljavina i grad - OVI DELOVI SRBIJE NA UDARU!

Autor:

Vesti

29.05.2024

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U četvrtak se očekuje promenljivo i nestabilno vreme, sa smenjivanjem sunčanih intervala i pojave kiše ili pljuskova sa grmljavinom.

SPREMITE KIŠOBRANE, STIŽE NEVREME! Očekuju se pljuskovi, grmljavina i grad - OVI DELOVI SRBIJE NA UDARU!

Foto: Shutterstock

Kiša i vetar

Na području Baraničevskog okruga, tačnije na potezu Ponikve-Doljašnjica-Boževac, očekuje se intenzivna oblačnost praćena lokalnim pljuskovima, grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada.

Hitno upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda navodi da će se ova nepovoljna meteorološka situacija u narednih sat vremena premestiti ka Petrovcu na Mlavi.

Na severu Bačke, području Banata, istočne i južne Srbije lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, dodaju u najavi.

Meteo alarm u celoj Srbiji

Žuti meteoalarm je danas na snazi u celoj Srbiji zbog grmljavine, a u nekim krajevima i zbog kiše. Prema upozorenju, ovo znači da vreme može biti potencijalno opasno, te da je potrebno nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i izbegavati nepotrebne rizike.

Četvrtak

U četvrtak se očekuje promenljivo i nestabilno vreme, sa smenjivanjem sunčanih intervala i pojave kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar će uglavnom biti slab i promenljiv. Najniža temperatura će se kretati od 10 do 16 stepeni, dok će najviša biti između 24 i 27 stepeni. Postoji upozorenje za lokalnu pojavu grmljavina sa količinom padavina od preko 10 l/m² u periodu do 3 sata, sa verovatnoćom od 90%.

Petak

U petak se takođe očekuje promenljivo i nestabilno vreme, sa smenjivanjem sunčanih intervala i pojave kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar će biti slab do umeren, a u brdsko-planinskim predelima povremeno i jak južni i jugozapadni. Najniža temperatura će se kretati od 11 do 17 stepeni, dok će najviša biti između 24 i 27 stepeni. Postoji upozorenje za lokalnu pojavu grmljavina sa količinom padavina od preko 10 l/m² u periodu do 3 sata, sa verovatnoćom od 80%.

Subota

U subotu se očekuje promenljivo i nestabilno vreme, sa smenjivanjem sunčanih intervala i pojave kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar će biti umeren, povremeno i jak jugozapadni, ali će uveče oslabiti. Najniža temperatura će se kretati od 11 do 17 stepeni, dok će najviša biti između 26 i 30 stepeni. Postoji upozorenje za lokalnu pojavu grmljavina sa količinom padavina od preko 10 l/m² u periodu do 3 sata, sa verovatnoćom od 80%.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading