ŠAMAR REALNOSTI ZA SINERA! Teniser se oglasio nakon žalbe - "Razočaran sam i iznenađen...!"

Autor:

Sport

28.09.2024

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne mogu sve stvari biti pod kontrolom.

ŠAMAR REALNOSTI ZA SINERA! Teniser se oglasio nakon žalbe - "Razočaran sam i iznenađen...!"

Foto: Eurosport/printscreen

Italijanski teniserJanik Siner našao se u centru pažnje kada je Svetska antidoping agencija podnela žalbu Sudu za sportsku arbitražu povodom njegovog slučaja. Siner je dva puta bio pozitivan na doping testu, ali je iznenađujuće prošao bez adekvatne kazne, s obzirom da su mu oduzeti samo bodovi osvojeni tokom Indijan Velsa.

Međunarodna agencija za teniski integritet oslobodila je Sinera optužbi za dopingovanje, tvrdeći da nema krivice i nemara. Italijanski teniser tvrdi da je bio pozitivan na klostebol u martu, ali da to nije učinio namerno već da je došlo do kontaminacije. Ipak, WADA je uložila žalbu zahtevajući da Siner bude suspendovan na dve godine.

Uprkos ovim optužbama, Janik Siner tvrdi da je na sva tri saslušanja izneo iste tvrdnje i da su ona završena pozitivno po njega. Izrazio je razočaranje i iznenađenje zbog žalbe koju je podnela WADA, ističući da je očekivao drugačiji ishod. Čak je izjavio da je već nekoliko dana znao da će se žaliti i da je to danas postalo zvanično.

- Ne možemo da kontrolišemo sve, zar ne? Jasno je da sam vrlo razočaran i takođe iznenađen tom žalbom, da budem iskren, jer smo imali tri saslušanja – i sva tri saslušanja završila su se vrlo pozitivno za mene. Znate, nisam to očekivao. Znao sam već nekoliko dana da će se žaliti i da će danas biti zvanično, tako da… Uvek govorimo o istoj stvari. Možda samo žele da se uvere da je sve na svom mestu. Jesam iznenađen tom žalbom - rekao je Janik Siner nakon što je Svetska antidoping agencija uložila žalbu. 

Foto: Printscreen/Wimbledon/You Tube

Cela priča sa dopingom mu je teško pala: Janik Siner

Siner je takođe komentarisao svoje učešće na turniru u Pekingu, ističući da je mentalno ostao u igri uprkos teškoćama i da mu je izuzetno značajno što je uspeo da pobedi.

- Probao sam da mentalno ostanem u igri, što je danas bilo veoma teško, posebno u danima kao što je ovaj, kada se nisam osećao da sam baš na 100 posto. Zato mi mnogo znači to što sam pronašao način da pobedim - podvukao je Siner. 

Ova situacija postavlja pitanje o efikasnosti antidoping sistema u tenisu i pokreće raspravu o pravdi i transparentnosti u procesu donošenja odluka o dopingovanju. Dok se očekuje dalji razvoj događaja, javnost će s nestrpljenjem pratiti ishod žalbe koju je WADA podnela, dok će Janik Siner morati da se suoči sa potencijalnim suspenzijama i njihovim posledicama na njegovu karijeru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading