PRVO ISPUCAO MUAMERA, DOK JE ŽENA ZAPOMAGALA, A ONDA BACIO BOMBU: Detalji užasnog zločina u Širokači, rođak sve otkrio! (FOTO)

Autor:

Svet

28.06.2024

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri tela pronađena su u kući koja se zapalila, a pre svega dogodila se pucnjava, da bi potom bila bačena i bomba

PRVO ISPUCAO MUAMERA, DOK JE ŽENA ZAPOMAGALA, A ONDA BACIO BOMBU: Detalji užasnog zločina u Širokači, rođak sve otkrio! (FOTO)

Foto: Foto Avaz

U sarajevskom naselju Širokača pronađena su tri beživotna tela nakon što je izbio požar u ulici Žagrići. Prije svega dogodila se pucnjava, a onda je bačena i bomba

Almir Česir je došao s pištoljem i prvo ispucao nekoliko metaka kako bi isprepadao Muamera Česira, tada ga je i ranio u nogu. 

- Almir Česir je došao s pištoljem i prvo ispucao pet-šest metaka kako isprepadao i Muamera prvo ranio u noge, žena zapomagala, a policija govorila smiri se. Onda je Almir bacio bombu i sve se zapalilo. Komšinica odmah zvala zbog pucnjave pa je zato došla policija - kazao je Kasim Česir, rođak nastradalih, koji je otkrio sve detalje sinoćnjeg zločina. 

 

Podsetimo, prema prvim informacijama, porodični konflikt između braće traje već neko vrijeme.


U pitanju su braća Almir, Muamer i njegova supruga Emira sa kojom se Muamer oženio pre 2 godine. Prema još nepotvrđenim informacijama, Almir je likvidirao brata Muamera, svoju snaju, zapalio porodičnu kuću te onda presudio sebi.

Na svom Facebook profilu Almir je pre 12 dana najavio da bi se moglo desiti tragedija u njihovoj porodici.

- Gospodaru, brzaj moj dolazak tebi jer na ovom svetu nema ništa dobro - napisao je Almir na Facebooku.

Nakon uviđaja biće poznato više informacija.

Podsećamo, odmah nakon dojave na lice mesta odmah su stigle ekipe sarajevskih vatrogasaca, a kasnije i Hitna pomoć i policija. Celo naselje je zbog tog požara ostalo bez struje. 

- U 21.10 časova došlo je do eksplozije u porodičnoj kući u ulici Žagrići, opština Stari Grad. Na terenu su trenutno policija, vatrogasci, Hitna pomoć i ekipe Sarajevogasa - rekla je Mersiha Novalić iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading