POTPUNI HAOS U VAZDUHU: Tri američka drona zaletela se u ruski SU-35!

Autor:

Svet

22.06.2024

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri modularne izviđačko-udarne bespilotne letelice MQ-9 Reaper iz koalicije predvođene SAD opasno su se približile ruskom Su-35

POTPUNI HAOS U VAZDUHU: Tri američka drona zaletela se u ruski SU-35!

Foto: Profimedia

Za dlaku je izbegnut sudar u vazduhu između tri američka drona MQ-9 Reaper i ruskog Su-35 Flanker-E iznad sirijske provincije Homs.

Ovu informaciju je prenela ruska državna novinska agencija TASS, pozivajući se na izjave general-majora Jurija Popova iz ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS ili RuAF), prenosi portal Bulgarian military.

Prema rečima Popova, opasna situacija u kojoj je umalo došlo do sudara dogodila se 21. juna između 12.33 i 12.46 časova iznad sela Es-Sukhna u Homsu, na visinama od 7.000 do 8.000 metara.

Tri modularne izviđačko-udarne bespilotne letelice MQ-9 Reaper iz koalicije predvođene SAD opasno su se približile ruskom Su-35.

Popov je napomenuo da je let ruskog Su-35 odobrila sirijska vlada. On je pohvalio ruskog pilota, koji nije imenovan, jer je postupio profesionalno i preduzeo hitne mere izbegavanja sudara.

Pored toga, Popov je napomenuo da je tokom istog dana u zoni Al-Tanfa bilo 12 prekršaja od strane dva para lovaca F-15, para tajfuna i tri para jurišnih aviona A-10.

Podsećamo, incidentkoji uključuje dron i borbeni avion dogodio se između Rusije i Sjedinjenih Država prošle godine.

Naime, 14. marta su se pojavili izveštaji da se dron MQ-9 Reaper američkog vazduhoplovstva srušio u Crno more.

Ubrzo je usledila potvrda Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Evropske komande da je umešan ruski borbeni avion Su-27, a akcije iz aviona su dovele do obaranja američkog drona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading