STRAVIČAN SUDAR VOZOVA! Ima mrtvih i povređenih! (VIDEO)

Autor:

Svet

20.06.2024

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je odmah započela istragu kako bi utvrdila uzrok ove strašne nesreće

STRAVIČAN SUDAR VOZOVA! Ima mrtvih i povređenih! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/No Comment TV

Železnička nesreća koja se dogodila nedaleko od Santijaga u kojoj su najmanje dve osobe poginule, a devet povređeno, šokirala je javnost.

Teretni voz pun putnika direktno se sudario sa drugim vozom koji je bio na probnoj vožnji, što je izazvalo strahovitu tragediju.

Istraga o uzroku nesreće

Policija je odmah započela istragu kako bi utvrdila uzrok ove strašne nesreće. Prema saopštenju državne železničke kompanije, teretni voz, koji je prevozio veliku količinu bakra - 1.346 tona, bio je prepun ljudi.

S druge strane, u drugom vozu nalazilo se deset radnika koji su bili na probnoj vožnji. Zvaničnici su izjavili da bi uzrok sudara mogao biti kvar na signalnom uređaju.

Reakcije zvaničnika

Ministar saobraćaja Huan Karlos Munjoz izjavio je za AP da je neophodno identifikovati uzroke nesreće kako bi se preduzele odgovarajuće mere.

Vlasti su identifikovale dvoje poginulih kao članove posade teretnog voza, dok je devet osoba, među kojima i četiri kineska državljanina, povređeno.

Medicinski radnici su opisali njihovo stanje kao ozbiljno, ali stabilno.

Retkost sudara vozova u zemlji

Sudari vozova su retki u ovoj južnoameričkoj zemlji, a poslednja velika nesreća dogodila se 2001. godine kada je u sudaru putničkog voza i autobusa poginulo 20 ljudi.

Ova nesreća je podsetnik na važnost održavanja sigurnosnih standarda u saobraćaju, a istražitelji će nastaviti sa radom kako bi utvrdili sve okolnosti koje su dovele do ove tragične nesreće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading