JAKOV MILATOVIĆ PONIZIO SVE ŽRTVE JASENOVCA!? Njemu one nisu važne za zemlju!

Autor:

Svet

26.06.2024

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Milatovića rezolucija o Jasenovcu nije važna.

JAKOV MILATOVIĆ PONIZIO SVE ŽRTVE JASENOVCA!? Njemu one nisu važne za zemlju!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Jakov Milatović

Crnogorskipredsednik Jakov Milatović izjavio je danas da nije siguran da je rezolucija o Jasenovcu, koja bi trebalo da se nađe na dnevnom redu Skupštine Crne Gore, presudno važna za zemlju, dovodeći istovremeno u pitanje da li će se o njoj uopšte raspravljati u parlamentu.

- Prvo treba sačekati da vidimo da li će se to dogoditi. Mislim da kada se nađe, ukoliko se nađe (na dnevnom redu parlamenta), možemo dodatno diskutovati o tome. Ja nisam siguran da su to teme koje su u ovom trenutku presudno važne za Crnu Goru i čini mi se da su ovakve teme poput ove koju smo danas otvorili suštinski značajnije, važnije i mislim da kompletnu društvenu energiju upravo moram usmeriti na ovakve teme - rekao je Milatović novinarima u Podgorici nakon tribine o reformi penzionog sistema.

Napominjemo da je Crna Gora prva potrčala da podrži predlog Rezolucije o Srebrenici, bila jedan od njenih kosponzara, a kasnije je za nju i glasala u Skupštini UN.

Bila je veoma aktivno po ovom pitanju, pisala amandmane, Milojko Spajić se "prsio" i tvrdio da će svaki genocid Crnogorci osuditi.

Spajić je rekao da nema ništa protiv rezolucije.

- Mi ćemo glasati za sve rezolucije koje osuđuju genocide i sve zločine na prostoru bivše Jugoslavije, upravo ovu rezoluciju koju imamo ispred nas o genocidu u Srebrenici. Nikakav to problem nije, glasaćemo ‘za’. Rekli smo više puta, javno govorili o tome, osuđivali smo genocid… - pričao je Spajić.

 

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Boris

27.06.2024 01:24

Ovaj cocek je obicni ficiric

Fundaća

27.06.2024 10:48

Sledi tada rezolucija o razaranju Dubrovnika i Hrvatskog primorja od strane srpsko-crnogorske vojske!Zatim rezolucija o razaranju Vukovara,zatim rezolucija o razaranju Dalmacije,Like,Slavonije i Posavine !Bit će puno takvih rezolucija !