"POBIĆEMO IM SVE - OCA, BRATA, SINA..." Kadirov Čečenima zapretio krvnom osvetom

Autor:

Svet

27.06.2024

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telegramski kanal čečenske opozicije 1ADAT tvrdi da se od 24. juna u Čečeniji odvijaju racije u vezi sa terorističkim napadima u Dagestanu.

"POBIĆEMO IM SVE - OCA, BRATA, SINA..." Kadirov Čečenima zapretio krvnom osvetom

Foto: Tanjug/AP

Ramzan Kadirov

Šef Čečenije, Ramzan Kadirov, je na sastanku sa predstavnicima bezbednosnih snaga Republike zapretio da će ubiti rođake Čečena koji su osumnjičeni za vehabizam.

Istog dana, na Kadirovljevom Telegram kanalu objavljen je snimak sa sastanka koji je održan 25. juna. a na kojem je Kadirov rekao sledeće:

- Ako je osumnjičeni povezan sa đavolima, cela njegova porodica mora biti kažnjena. Ova porodica mora da zna da snose punu odgovornost... A ko god da poseže na svog brata (veruje se da je reč o policajcima - prim.aut.), mora da shvati da ćemo mu u krvnoj osveti sve pobiti - oca, brata, ujaka... Apelujem na čečenski narod, znajte šta vam deca rade. Svi znate simptome vehabizma, ako ih vidite, odmah ih prijavite lokalnom policajcu. Bolje bi bilo da ga na vreme zaustavimo nego da kasnije ubijemo tebe, tvog sina i brata.

Zauzvrat, državna agencija "Čečenija Danas" izvestila je da je Kadirov zapretio da će kazniti "u najvećoj meri zakona" rođake osobe koja je pokušala da ubije policajca. Agencija ne pominje krvnu osvetu.

U postu objavljenom u Telegramu šefa Čečenije nakon video snimka navodi se da se na sastanku, između ostalog, razgovaralo o pitanjima jačanja rada na sprečavanju terorističkih zločina, a Kadirov je u vezi sa terorističkim napadima u Dagestanu pozvao rukovodstvo agencija za sprovođenje zakona da pojačaju rad na obezbeđivanju javne bezbednosti i sprečavanju terorizma.

- Posebno sam napomenuo da će svi napadi na živote službenika za sprovođenje zakona i vladinih agencija biti strogo suzbijani. Ne samo počinioci zločina, već i oni koji su im u tome posredno pomogli, biće kažnjeni u najvećoj meri zakona. Takođe sam pozvao svakog Čečena da bude posebno oprezan prema svojim najbližim rođacima kako bi ih zaštitio od štetnog uticaja terorističke ideologije - navodi se u objavi Kadirova.

Telegramski kanal čečenske opozicije 1ADAT tvrdi da se od 24. juna u Čečeniji odvijaju racije u vezi sa terorističkim napadima u Dagestanu. Drugi izvori to nisu izvestili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading