OTKRIVENA NOVA VRSTA ZMIJE: Kreću se sporo, ali postaju agresivne i brze kada su u opasnosti!

Autor:

Svet

17.06.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova nova vrsta zmije smatra se endemskom vrstom, što znači da živi samo na pomenutom području.

OTKRIVENA NOVA VRSTA ZMIJE: Kreću se sporo, ali postaju agresivne i brze kada su u opasnosti!

Foto: pixabay.com

Naučnici u Kini nedavno su otkrili novu vrstu planinske zmije, nazvanu Ovophis jenkinsi, koja je opisana kao "veoma agresivna". Ova srednja podvrsta planinskog poskoka otkrivena je u udaljenom okrugu Jingjiang u kineskoj provinciji Junan, a ističe se svojom neobičnom bojom kože koja varira od tamno braon do tamno narandžaste, ukrašene ružnim, uobičajenim tamnim mrljama.

Jedna od najistaknutijih karakteristika Ovophis jenkinsi je njeno agresivno ponašanje. Za razliku od većine zmija koje više vole da beže kada su ugrožene, ova vrsta gmizavaca napada agresivno kada posumnja u opasnost. Prema rečima istraživača, ove zmije se uobičajeno kreću prilično sporo, ali kada su uznemirene, postaju fizički agresivne, naduvaju svoja tela i brzo grizu.

- Uobičajeno, ove zmije se kreću prilično sporo, ali kada su uznemirene, postaju fizički agresivne - prenosi časopis ZooKeis.


Ova nova vrsta zmije smatra se endemskom vrstom, što znači da živi samo na pomenutom području. Istraživači su primetili da je ova vrsta aktivna uglavnom u jesen, preferirajući hladne, vlažne i kišne noći. Takođe se pretpostavlja da se hrani manjim zmijama i sisarima.

- Aktivni su uglavnom u jesen, jer vole hladne, vlažne i kišne noći. Najverovatnije se hrani manjim zmijama i sisarima - opisuju oni.


Istraživači planiraju da prikupe više informacija o ovoj novoj vrsti, uključujući njen izgled, distribuciju i navike, kroz dalje posmatranje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading