VLASNIKU RINGIŠPILA PRETI PET GODINA ZATVORA! Deca povređena u prevrtanju vrteške u Doboju

Autor:

Svet

25.06.2024

23:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uviđaj je započeo istog dana pod vođstvom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

VLASNIKU RINGIŠPILA PRETI PET GODINA ZATVORA! Deca povređena u prevrtanju vrteške u Doboju

Foto: Facebook/ZOOOM TV Doboj

Policija u Doboju je uhapsila B.J. iz tog grada nakon što je upravljao ringišpilom koji se prevrnuo u Parku narodnih heroja 24. juna, prouzrokujući povrede troje dece.

Prema saopštenju Policijske uprave Doboj, dvoje maloletne dece zadržano je na lečenju u bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju.

Uviđaj je započeo istog dana pod vođstvom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a nastaviće se danas uz prisustvo veštaka mašinske struke. B.J. se tereti za izazivanje opšte opasnosti, za koje je predviđena kazna do pet godina zatvora. Danas će biti predat nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu Doboj zajedno sa izveštajem o izvršenom krivičnom delu.

Troje dece koja su lakše povređena tokom nesreće su zbrinuta u bolnici u Doboju.

Podsećamo, u Kuršumliji se takođe srušio ringišpil 8. maja kada je 13 -oro dece i tinejdžera povređeno, od kojih jedna devojčica teško.

Svi su popadali sa velike vidine na beton.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić nakon incidenta je saopštio da su uhapšeni Jovan Nedeljković, zakupac placa i Zoran Ljubomirović, vlasnik ringišpila zbog osnovane sumnje da su izvršili teško delo protiv opšte sigurnosti. Nakon saslušanja u tužilaštvu I sudu, njima je određen pritvor.

Osumnjičenom Z.Lj. se stavlјa na teret da je bez propisanih mera za bezbednost i zdravlјa na radu pustio u upotrebu ringišpil i prodajom karata omogućio korišćenje istog od strane trinaest lica, koji su u toku vožnje, prilikom pucanja glavne cevi i rušenja konstrukcije ringišpila pali na beton i zadobili telesne povrede, dok je osumnjičeni J.N. kao zakupac placa omogućio postavlјanje i korišćenje predmetnog ringišpila iako je znao da isti ne zadovolјava propisane mere za bezbednost i zdravlјe lјudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading