DOĐITE ŠTO PRE, KOD NAS JE SAD MIR: Ovako je protekla POSETA Bate Živojinovića Kini - isplivao redak snimak (VIDEO)

Autor:

Zabava

15.06.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Film privukao više od 11 milijardi gledalaca u Kini tokom proteklih 50 godina.

DOĐITE ŠTO PRE, KOD NAS JE SAD MIR: Ovako je protekla POSETA Bate Živojinovića Kini - isplivao redak snimak (VIDEO)

Foto: ATA Images

Kultni film "Valter brani Sarajevo" i danas je predmet obožavanja širom sveta, a posebno u Kini gde je stekao veliku popularnost. Velimir Bata Živojinović, čija je antologijska uloga u ovom filmu doprinela njegovoj globalnoj slavi, ostvario je kultni status u Kini, gde je film privukao više od 11 milijardi gledalaca tokom proteklih 50 godina.

Republika

Foto: ATA Images

Bata Živojinović

Magična atmosfera snimanja

Igor Galo, jedini preostali glumac iz ekipe filma, ističe da je uspeh filma delom rezultat činjenice da je nastao u ambijentu veće zemlje, ali i zbog toga što su snimanja bila više od običnog posla - bila su pravo zajedničko druženje. Miljko Živojinović, sin legendarnog glumca, naglašava da je "Valter brani Sarajevo" okupio najbolje ljude, te da je to bio najzreliji period Hajrudina Krvavca kao reditelja.

Emotivna poseta Kini

U retkom snimku posete Kini, može se videti kako se Bata Živojinović ponašao u toj zemlji i na koji način je ekipa filma dočekana. Igor Galo je istakao da se iz tog dočeka izbija čista emocija, dok je Bata Živojinović izrazio divljenje kineskom narodu i njihovom napretku, pozivajući ih da uzvrate posetu.

Sećanje na Bata Živojinovića

Velimir Bata Živojinović, koji je preminuo 22. maja 2016. godine, bio je voljen širom sveta. Iako je prvobitno sahranjen u Beogradu, njegova velika želja bila je da bude sahranjen pored supruge Julijane Lule Živojinović, koja je takođe preminula kratko nakon njega. Njihovi posmrtni ostaci su ekshumirani i premešteni pored Julijanine grobnice u selu Koraćica, gde je Bata odrastao.

Kultni film "Valter brani Sarajevo" i dalje živi kroz sećanja na njegove zvezde, a posebno kroz nasleđe koje je Velimir Bata Živojinović ostavio iza sebe. Njegova uloga i uticaj na filmsku industriju i dalje su neizbrisivi, a film će zauvek ostati simbol jednog vremena i jedne neponovljive ere jugoslovenske kinematografije

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading