IZDATO HITNO UPOZORENJE! Cure hemikalije, policija obavestila stanovništvo, preti OPASNOST?! Nastala HAVARIJA!

Autor:

Svet

15.06.2024

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Curenje hemikalija u postrojenju izazvalo je zabrinutost među stanovnicima

IZDATO HITNO UPOZORENJE! Cure hemikalije, policija obavestila stanovništvo, preti OPASNOST?! Nastala HAVARIJA!

Foto: shutterstock

Policija Novog Južnog Velsa je izdala upozorenje za stanovnike područja Dinas Povis, Sili i Penart nakon što je došlo do curenja hemikalija u postrojenju Dou Korninga u Beriju.

Kao mera predostrožnosti, građanima je savetovano da zatvore vrata i prozore dok se situacija ne ispita.

Dou Korning je internacionalna hemijska kompanija sa sedištem upravo u Beriju, ali takođe poseduje postrojenje i u Mančesteru.

Ono po čemu je Dou Korning poznat jeste proizvodnja silikona, sa postrojenjem u Beriju koje predstavlja najveću operaciju za proizvodnju silikona izvan SAD-a.

Nakon izdavanja upozorenja, policija je ubrzo saopštila da je situacija pod kontrolom i da je područje bezbedno.

Takođe, izrazili su zahvalnost stanovnicima na saradnji tokom ovog događaja.

Curenje hemikalija u postrojenju Dou Korninga u Beriju izazvalo je privremenu zabrinutost među stanovnicima Novog Južnog Velsa, ali brza reakcija nadležnih organa doprinela je smirivanju situacije.

Ovaj događaj ističe važnost efikasnog upravljanja rizicima u industriji hemijske proizvodnje i brze reakcije nadležnih organa kako bi se zaštitila sigurnost lokalne zajednice.

Podsetimo, u aprilu mesecu najmanje 59 dece kolabiralo je od posledica trovanja hemikalijama u sali za fizičko u školi u mestu Pirna u Nemačkoj.

Tokom časova fizičkog najpre se sedmoro dece požalilo na mučninu, vrtoglavicu, trnjenje ruku ili nogu. Nastavnica fizičkog je prijavila i drhtanje ruku.

Do podne se broj dece koja se žalila na tegobe, popeo na 32. Policija je potom objavila da je do kasnog poslepodneva povređeno "59 učenika i jedna nastavnica" kojima je na licu mesta ukazana lekarska pomoć, ali je 12 dece moralo da ode u bolnicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading