PREOKRET U ISTRAZI EKSPLOZIJE KOD OBROVCA U HRVATSKOJ: Dečak je otišao u grmlje da piški, vratio se s granatom! Eksplodirala je!

Autor:

Svet

20.06.2024

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ocu povređene žene najviše smeta kako je ceo događaj prikazan. Kaže da se definitivno nije radilo o eksploziji u unutrašnjosti automobila niti je reč o eksploziji nečega što je porodica donela sa sobom iz Češke

PREOKRET U ISTRAZI EKSPLOZIJE KOD OBROVCA U HRVATSKOJ: Dečak je otišao u grmlje da piški, vratio se s granatom! Eksplodirala je!

Foto: Profimedia

Hrvatska policija

Juče oko 18 sati na području Obrovca iz dosad neutvrđenog razloga došlo je do eksplozije u kojoj je poginulo dete.

Dve žene kolima Hitne medicinske pomoći prevezene su u OB Zadar na pružanje daljnje lekarske pomoći, ali i jedan muškarac. Reč je o češkim državljanima.

Kako je potvrdila policija, ipak se ne radi o eksploziji mine zaostale iz rata, nego o eksploziji eksplozivnog sredstva koje je bilo u automobilu u kojem se nalazila češka porodica.

RTL je večeras objavio da se, prema nezvaničnim saznanjima, navodno radi o granati ručnog minobacača koju su Česi poneli sa sobom.

Devetogodišnji dečak se najverovatnije igrao van automobila s tom granatom, kuckao njome o asfalt, dakle o tvrdu površinu, što je bilo dovoljno da ona eksplodira jer takve naprave nemaju osigurač, nego se aktiviraju udarcem o tvrdu površinu.

Do eksplozije je došlo kada se porodica zbog kvara automobila zaustavila na odmorištu, a policija još utvrđuje šta je uzrok tragedije koja se dogodila na potezu od Bilišana do Bogatnika, u obrovačkom zaleđu.

Češki medij: Dečak je otišao u grmlje na WC, vratio se s granatom

Međutim, češka Nova TV je, pozivajući se na neimenovani izvor, objavila da se dogodila eksplozija granate koju je dete donelo iz grmlja na odmorište.

Slično je situaciju opisao i otac jedne od povređenih žena. Novinarima TV Nove javile su se nezavisno dve osobe koje su bliske sa stradalim porodicama.

- Vozili su se kući, jedan auto je počeo da ima problema s vodom, pregrejao se, puklo je crevo. Stali su na malo parkiralište, dečak je otišao u grmlje na WC. Kad se vratio, držao je granatu u ispruženoj ruci - opisao je izvor za Novu TV.

Granata je tada eksplodirala i dečak je na mestu preminuo. Na izletu je učestvovalo ukupno četvoro odraslih i troje mlađe dece.

Otac povređene žene: Dečak se vratio s nečim što je eksplodiralo

Događaj je redakciji TN.cz opisao i otac jedne od povređenih žena. Dve porodice koje su krenule na put po Balkanu odlučile su da stanu negde uz more i okupaju se pre povratka u Češku. Povratak je bio planiran u subotu.

No planove im je pokvario kvar na jednom od automobila.

- Stali su, otišli da vide šta je s vodom. Puklo je crevo. Dečak je iskočio iz auta na tom odmorištu, a bio je u blizini, samo nekoliko metara od auta. Vratio se s nečim što je eksplodiralo. Kad je došao do auta, zet je mislio da je pukao trap, rekli su da je zvuk bio sličan. Ali kad je video da moja ćerka krvari, pogledali su iza auta, dete je bilo mrtvo.

Kaže da je neposredno nakon nesreće razgovarao s ćerkom.

- S ćerkom sam pričao isprekidano, čuo se hrvatski, zvuk kola Hitne pomoći i plač. Kći mi je rekla da je dobro. Ali istina je suprotna, ima gelere u želucu, u jetri i po celom telu. Geleri će joj navodno biti uklonjeni tek u Češkoj - dodao je.

"Ni reč o eksploziji nečega što je porodica donela sa sobom"

Kaže da u Hrvatskoj ima poznanika koji je preživelima ponudio smeštaj. Kako njegov poznanik živi nedaleko od mesta nesreće, on je juče stigao na mesto događaja.

Opisao je da se na jednom od automobila vani vide rupe od gelera, a probijena je i tenda na krovu jednog od automobila. Prema opisu, jedna porodica vozila je stariji Tuareg, druga je bila u džipu američke proizvodnje.

Ocu povređene žene najviše smeta kako je ceo događaj prikazan. Kaže da se definitivno nije radilo o eksploziji u unutrašnjosti automobila niti je reč o eksploziji nečega što je porodica donela sa sobom iz Češke.

(Republika/Index.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading