TRAMP UJEDINJUJE REPUBLIKANCE: Na sastanku u kongresu donete KLJUČNE odluke za budućnost Amerike

Autor:

Svet

13.06.2024

23:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je pozvao republikance da napuste unutarstranačke svađe koje su oslabile njihovu uspešnost

TRAMP UJEDINJUJE REPUBLIKANCE: Na sastanku u kongresu donete KLJUČNE odluke za budućnost Amerike

Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Donald Tramp je na sastanku s republikanskim kongresmenima u Kongresu kritikovao američku pomoć Ukrajini, njih je pozvao da smanje neke poreze i podržao carine, rekli su učesnici sastanka dok bivši američki predsednik nastoji da ujedini stranku uoči izbora 5. novembra.

Tramp je na sastanku iza zatvorenih vrata rekao da će raditi na tome da proširi tesnu stranačku većinu u Predstavničkom domu od 218 naprema 213 mandata i da će pomoći da se ponovo izaberu čak i dva republikanca koji su glasali za njegov opoziv nakon napada njegovih pristalica na Kapitol 6. januara 2021. godine.

Tramp je takođe pozvao republikance u Predstavničkom domu da ne zagovaraju zabranu pobačaja na nacionalnom planu pa ih je podstakao da napuste unutarstranačke svađe koje su oslabile njihovu uspešnost, rekli su zakonodavci.

Republikanci se nadaju da će Tramp pobediti Bajdena

Tramp i demokratski predsednik Džo Bajden su imali čvrstu vlast tokom njihove prve dve godine mandata, ali stranke su im zatim izgubile kontrolu nad Predstavničkim domom, što je oslabilo njihovu mogućnost da donose zakone.

Republikanski predsednički kandidat će se takođe obratiti udruženju Business Roundtable, jednoj od najmoćnijih poslovnih organizacija u Sjedinjenim Američkim Državama, koja okuplja više od 200 šefova kompanije.

Republikanci se nadaju da će Tramp pobediti Bajdena, podebljati njihovu tanku većinu u Predstavničkom domu i preuzeti kontrolu nad Senatom, gde demokrate trenutno vode s 51 naprema 49 mandata.

Tramp je kritikovao pomoć Ukrajini i podržao je carine na kineske proizvode

Tramp je zakonodavce pozvao da smanje poreze na prihod od napojnica, što je ideja koju je prvo najavio u nedelju kako bi se dodvorio uslužnim radnicima.

Tramp je kritikovao 60 milijardi dolara vredan paket pomoći za Ukrajinu koji je nedavno usvojen uz podršku republikanaca, rekli su zakonodavci.

- On se pita koja će biti korist ako Ukrajina pobedi - kazao je novinarima republikanac Don Bejkon. Bejkon je dodao da je Tramp podržao carine na kineske proizvode.

- Samo je rekao da su carine snažno oruđe za izvršnu granu vlasti. A možete ih i koristiti u pregovorima s Kinom i dobiti ustupke.

Trampova poruka republikancima o zabrani pobačaja

Tramp je republikancima poručio da bi trebali da dozvole saveznim državama da sprovode svoje politike o pobačaju umesto da zagovaraju nacionalnu zabranu nakon odluke Vrhovnog suda iz 2022. kojom je dostupnost pobačaja prestala biti zajamčena. Mnogi u stranci žele postupak u potpunosti da zabrane.

- Ponovio je da misli da je to ispravna odluka, da će neke države učiniti jednu stvar, a druge drugu - rekao je novinarima republikanac Frenč Hil, prenosi Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading