PO KRATKOM POSTUPKU: Građanin Krima osuđen na pet godina zatvora! Evo zašto će iza rešetaka

Autor:

Svet

11.06.2024

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj je razmatran iza zatvorenih vrata zbog informacija koje predstavljaju državnu tajnu, a presuda za sada nije pravosnažna

PO KRATKOM POSTUPKU: Građanin Krima osuđen na pet godina zatvora! Evo zašto će iza rešetaka

Foto: Shutterstock

Jedan građanin Krima osuđen je na pet godina zatvora zbog zavere i spremnosti da pomogne Službi bezbednosti Ukrajine (SBU), saopštilo je danas republičko tužilaštvo Krima.

"Uzevši u obzir stav državnog tužioca, sud je osudio muškarca na kaznu zatvora u trajanju od pet godina sa izdržavanjem kazne zatvora opšteg režima uz ograničenje slobode u trajanju od jedne godine", navodi se u saopštenju, prenosi RIA novosti.

U odluci Vrhovnog suda Krima se navodi da je 44-godišnji žitelj Jalte osuđeni nakon što je proglašen krivim za "saradnju na poverljivoj osnovi sa stranom državom svesno usmerenu protiv bezbednosti Rusije".

"Sud je utvrdio da je u periodu od oktobra 2022. do aprila 2023. godine, putem prepiske u instant mesindžerima, okrivljeni kovao zaveru sa predstavnicima ukrajinske službe bezbednosti, navodeći da ima veštine u kontrolisanju bespilotnih letelica i rukovanju oružjem", navodi se u saopštenju.

Pored toga, ovaj čovek je predložio i načine svog direktnog učešća u pružanju pomoći u suprotstavljanju Ruskoj Federaciji tokom sprovođenja specijalne vojne operacije.

Slučaj je razmatran iza zatvorenih vrata zbog informacija koje predstavljaju državnu tajnu, a presuda za sada nije pravosnažna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading